"Dragi Bože!"

On je imao 15 godina, a ona – 40: Školski poljubac Emanuela i Brižit Makron širi se mrežama i svi imaju isti komentar

1

Dobro nam je poznato da su se aktuelni predsednik Francuske i njegova supruga upoznali dok mu je ona bila profesorka u srednjoj školi, a znate li kako je on tada izgledao?

Emanuel i Brižit Makron su se upozmali u srednjoj školi, gde je ona radila kao profesorka, a on je bio učenik
Emanuel i Brižit Makron su se upozmali u srednjoj školi, gde je ona radila kao profesorka, a on je bio učenikfoto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Emanuel Makron jedan je od svetskih političara koji može da se pohvali stabilnim i dugim brakom, koji je ipak veoma kontroverzan.


Razlog nije čak ni značajna razlika u godinama – njegova supruga Brižit Makron starija je 24 godine, već činjenica da je sve počelo dok je on bio tinejdžer, a današnja prva dama Francuske njegova udata 40-godišnja profesorka.


U prošlosti je bilo mnogo montaža koje se navodno odnose na period Makronovih školskih dana, ali u poslednje vreme društvenom mrežom Iks (nekadašnjem Tviteru) kruži autentična fotografija na kojoj se vidi njihov poljubac iz tih dana.

Reč je o poljupcu u obraz kojim je Brižit čestitala svom učeniku nakon školske predstave u maju 1993. godine, tih dana verovatno smatranim prilično bezazlenim, ali poljupcu koji iz današnje perspektive ipak deluje drugačije.

"Šokirana sam time koliko Francuzi ovo ignorišu, zar im nije šokantno kao nama?", "Ovo je čudno, čoveče, čudno", "Čekajte, nisam znala da se oženio svojom nastavnicom!"... neki su od komentara na Iksu, a najčešći su oni koji se odnose na to da je Makron očigledno bio dete. "Ovo je tako odvratan prizor kad znate celu priču", "Dragi Bože, on je bio samo dete", "Kao da mu mama čestita", "Kako normalnoj osobi ovo može da bude privlačno?"... pišu komentatori.

 

Emanuel i Brižit Makron su u braku od 2007. godine
Emanuel i Brižit Makron su u braku od 2007. godinefoto: Jonathan Rebboah / imago sportfotodienst / Profimedia

Zabranjena veza Emanuela i Brižit Makron


Prva dama Francuske i od 2007. supruga Emanuela Makrona ranije je pričala o trenutku kada je prvi put ugledala svog današnjeg muža i predsednika države.


Došao je na audiciju za ulogu u predstavi i posmatrala sam ga. Smatrala sam da je neverovatan – rekla je objasnivši da je tinejdžer bio impresivan i ostavjao utisak.


Bez sumnje nije bio kao drugi. Uvek je bio s nastavnicima. Jednostavno nije bio adolescent – tvrdila je gospođa Makron.


U vreme kada su se upoznali ona je bila Brižit Tronje, u braku s bankarom Andre-Lujem Ozijeom, s kojim ima troje dece: Sebastijena, Lorens i Tifani. Međutim, 1993. upoznala je u srednjoj školi La Providence u Amjenu Emanuela, koji se zaljubio u nju tokom proba za školsku predstavu.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/GONZALO FUENTES / POOL


Iako par nikada nije rekao kada je njihova veza tačno počela, poznato je da su Makronovi roditelji poslali sina u internat, van grada, da bi ga udaljili od Brižit, ali nije vredelo – oni su navodno ostali u kontaktu. Brižit se potom u januaru 2006. razvela, a već sledeće godine se udala za Emanuela Makrona.

Godinama kasnije samo je priznala da ju je, iako vrlo mlad, Emanuel osvojio britkim umom.


Malo po malo, osvajala me je njegova inteligencija. Još nisam proučila sve njene dubine – istakla je gospođa Makron.

 

Brižit Makron i Emanuel Makron, prva dama i predsednik Francuske
Brižit Makron i Emanuel Makron, prva dama i predsednik Francuskefoto: James Manning / PA Images / Profimedia

I njegovi roditelji su vremenom morail da prihvate neočekivanu snahu, kao i to da njihov sin verovatno neće imati decu.


O njegovom obožavanju Brižit dovoljno govori to što bi pred njim mogla da se skine i Leticija Kasta i njemu to ne bi značilo ništa. Ljubav između Emanuela i Brižit je neraskidiva –a napisala je svojevremeno novinrarka Ane Fulda.

 

BONUS VIDEO

Makron u pratnji "lovaca" sleteo na Beogradski aerodorom

 

makonda-tracker