tužna istina

Šta se dogodilo s prvim mužem Brižit Makron? Ostavila ga je zbog svog đaka Emanuela, iščezao je tiho kad se ponovo udala

0

Nakon što je Brižit Tronje postala supruga Emanuela Makrona i, potom, prva dama Francuske, o njenom bivšem mužu se godinama ništa nije čulo, sve do 2020.

Emanuel i Brižit Makron u braku su od 2007. godine
Emanuel i Brižit Makron u braku su od 2007. godinefoto: EPA/IAN LANGSDON

Poznato je da je današnji predsednik Francuske Emanuel Makron upoznao svoju današnju suprugu Brižit još tokom školskih dana, dok mu je ona bila profesorka.


Navodno su ga roditelji potom poslali na školovanje u Pariz, kako bi se sklonio od udate učiteljice koja ima troje dece i ne izlazi mu iz misli.


Ipak, ništa nije vredelo, pa su Emanuel i Brižit uskoro postali par.

 

Emanuel i Brižit Makron upoznali su se još početkom devedesetih
Emanuel i Brižit Makron upoznali su se još početkom devedesetihfoto: ISA HARSIN / Sipa Press / Profimedia

Današnja prva dama razvela se od supruga Andre-Luja Ozijera 2006. godine, a već naredne se udala za Makrona. Mnogi se pitaju kako je na sve reagovao njen prvi muž i šta se dogodilo s njim.


Brižit, tada Tronje, udala se za Ozijera 1974. godine, dok je on radio kao bankar, a zajedno su dobili troje dece: Sebastijena, Lorens i Tifani. Porodica je godinama živela u Truhteršajmu, posle čega su se 1991. preselili u Amjen.

 

Bridžit se tamo zaposlila u privatnoj katoličkoj školi Lycée la Providence, gde je 1993, kada je imala 40 godina, upoznala 15-godišnjeg učenika Emanuela Makrona, druga iz odeljenja njene ćerke Lorens.


Mnogo detalja o početku njihove veze ostalo je zvanično potvrđeno i još uvek je samo na nivou spekulacija, a jedino što je sigurno jeste da je Brižit definitivno ostavila Andre-Luja Ozijera 2006. godine.


O njemu se godinama ništa nije znalo, pa je tako čak i vest o njegovoj smrti osvanula mnogo kasnije. Kako je njegova najmlađa ćerka Tifani istakla 2020, njen otac je preminuo 2019.

 

1 / 8 Foto: JP PARIENTE / Sipa Press / Profimedia


Moj otac je mrtav. Sahranili smo ga u najstrožoj privatnosti – istakla je ona.


Tifani Ozijer je naglasila da je njen otac cenio svoju privatnost i to što nije zastupljen u medijima, pa želi da poštuje njegove odluke.


Ja sam ga obožavala, on je bio posebno biće, nekonformista koji je svoju anonimnost cenio više od svega. To mora da se poštuje – naglasila je ćerka Brižit Makron.


Prema pisanju magazina Closer, bivši muž prve dame Francuske sahranjen je na groblju Pjer-Lašez u Parizu.
 

 

makonda-tracker