bez zadrške

24 godine razlike i osuda nisu bili problem: Brižit Makron priznala zašto je čekala DECENIJU da se uda za Makrona

0

Supruga Emanuela Makrona, predsednika Francuske, zavolela ga je u vreme kada je on bio tinejdžer i njen učenik, a nastavili su da održavaju vezu i nakon što je on poslat u Pariz da bi ga roditelji razdvojili od nje

Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007. godine
Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007. godinefoto: EPA-EFE/MICHEL EULER / POOL MAXPPP OUT

Prva dama Francuske Brižit Makron dala je intevju u kome je prvi put detaljno i otvoreno govorila o početku svoje ljubavi s Emanuelom Makronom, aktuelnim francuskim predsednikom.


Kako je priznala, nadala se da će se zaljubiti u nekoga njenih godina u breme kada je njeno srce pripalo Makronu, tinejdžeru i učeniku katoličke škole u kojj je predavala, školskom drugu njene ćerke.


Podsetimo, on je imao 15 godina kada se zaljubio u, tada 39-godišnju, nastavnicu u Amjenu, a njegovi roditelji neko vreme su bili uvereni da je on u vezi sa Lorens, Brižitinom ćerkom. Potom su od porodičnog prijatelja čuli istinu – da je njihovo dete opčinjeno Lorensinom majkom.

Šokirani zbog ove afere, Makronovi su ispisali sina iz škole i poslali ga u internat, u Pariz, a Brižit priznaje za Paris Match da je bila sigurna da će Emanuel nastaviti dalje kada mu ona bude daleko od očiju.

 

Brižit Makron i Emanuel Makron na proslavi njegove pobede na predsedničkim izborima
Brižit Makron i Emanuel Makron na proslavi njegove pobede na predsedničkim izborimafoto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Emanuel je morao da ode u Pariz. Rekla sam sebi da će se on zaljubiti u nekoga njegovih godina. To se nije desilo – rekla je prva dama.


U međuvremenu se Brižit razvela, Makron sazreo i oni su se venčali 2007. godine, upkos razlici od 24 godine. Navodno je političar njenoj deci, kojoj je postao očuh sa samo 29 godina, na svadbi rekao:


Hvala što prihvatate nas, ne baš normalan par.


Kako je Brižit sada priznala, zbog dece je čekala 10 godina da Emanuelu Makronu kaže "da".

 

Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007. godine
Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007. godinefoto: ISA HARSIN / Sipa Press / Profimedia

Čekala sam jer nisam htela da im uništim živote. To je potrajalo 10 godina. Možete da zamislite šta su sve slušali. Ali ja nisam htela da propustim sopstveni život – istakla je Brižit.


Kako je gospođa Makron priznala, Emanuel ju je osvojio intelektom kojim je i danas neprestano iznenađuje.


Nikada nisam videla takvu memoriju... takav intelektualni kapacitet – istakla je ova nastavnica glume, francuskog i latinskog. – Imala sam mnogo brilijanti učenika, ali niko nije imao njegovu sposobnost. Uvek sam mu se divila.

 

BONUS VIDEO

"Makronov predlog da EU postane treća supersila je iluzija"

 

makonda-tracker