šta to bi?

Kraljica Kamila Brižit Makron priredila "HLADAN TUŠ" o kom bruji ceo svet: NEPRIJATNIJU SITUACIJU skoro niste videli

0

Na društvenim mrežama osvanuo je video koji svedoči o vrlo nesvakidašnoj situaciji zbog koje o Brižit i kraljici priča svet 

KRALJICA KAMILA NAPRAVILA NEPRIJATNU SITUACIJU BRIŽIT MAKRON
KRALJICA KAMILA NAPRAVILA NEPRIJATNU SITUACIJU BRIŽIT MAKRON foto: Lemouton Stephane/Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Sve oči javnosti bile su uprte u kraljicu Kamilu koja se 6. juna pojavila na događaju poznatom kao Dan D u Normandiji u Francuskoj u društvu supruge francuskog predsednika Emanuela MakronaBrižit Makron.

 

U trenutku kada su dame položile vence na spomenik Brižit je pružila ruku kraljici želeći da se drže za ruke tokom tog važnog trenutka, nakon čega je doživela neprijatnost - kraljica joj nije uzvratila, već ju je izignorisala.

 

Kao što se vidi na video snimku koji je Dejli mejl podelio na mreži X, supruga francuskog predsednika Emanuela Makrona pokušala je da uhvati kraljicu za ruku i na kratko to i učinila, ali joj Kamila nije uzvratila, već je mirno držala ruku pored tela.

Nakon toga Brižit je zakoračila u stranu i sklopila ruke ispred sebe. Dve žene su zatim stajale na trenutak u tišini pre nego što su se ponovo pridružile svojim muževima, kralju Čarlsu i predsedniku Makronu.

 

Pravila u vezi sa interakcijom članova britanske kraljevske porodce često su tema o kojoj se raspravlja u medijima. 

 

Na veb sajtu kraljevske porodice, koji tek treba da bude ažuriran u potpunosti piše:

- Ne postoje obavezni kodeksi ponašanja prilikom susreta sa kraljicom ili članom kraljevske porodice, ali mnogi ljudi žele da posmatrajte tradicionalne forme, koja podrazumeva blagi naklon, ali ono što je još važno jeste činjenica da "rukovanje nije zabranjeno".

 

Iz svega ovog proističe zaključak da Kamilin potez nije deo protokola, već njena želja da se jednostavno ne drži za ruke sa prvom damom Francuske.

 

Dokazujući da ne postoje stroga pravila o tome kako se pozdraviti, kralj Čarls (75) pozdravio je predsednika Makrona zagrljajem kod britanskog Memorijala u Normandiji i poljubio ruku njegovoj ženi.

 

NEPRIJATNA SCENA IZNENADILA JE SVET
NEPRIJATNA SCENA IZNENADILA JE SVET foto: Stephane Lemouton-POOL / Sipa Press / Profimedia

Kralj i kraljica su svoje formalno jutro završili događajem u britanskom Memorijalu u Normandiji, gde su se sastali sa veteranima i otvorili Centar za obrazovanje i učenje Vinstona Čerčila.

 

U međuvremenu, Makronovi su otišli na međunarodnu komemorativnu ceremoniju u Omaha Bič u Sen Loran sur Mer sa princom Vilijamom i preko 25 šefova država, veterana i članova kraljevske porodice.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kakva je bila kraljica Elizabeta?

 

makonda-tracker