nesvakidašnja priča

Kako deca Brižit Makron vide njenu aferu s tinejdžerom? Ispovest ćerke prve dame Francuske o vezi koja izaziva čuđenje

0

Kada je Tifani bila devojčica, prvi put je čula ime Emanuela Makrona, školskog druga njene sestre. Uskoro je on postao – ljubavnik njene majke.

Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007. godine
Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007. godinefoto: EPA-EFE/MICHEL EULER / POOL MAXPPP OUT

Predsednik Francuske Emanuel Makron od 2007. godine je u skladnom braku s 24 godine starijom Brižit Makron, svojom nekadašnjom učiteljicom u srednjoj školi.


Otkako je postao poznato ime u svetu politike, Makron intrigira svojom neobičnom pričom, koja je počela još u tinejdžerskim godinama, dok je njegova današnja supruga još bila udata, profesorka u njegovoj školi i majka njegove školske drugarice.


Gospođa Makron tada je bila Brižit Tronje, a bila je u braku s bankarom Andre-Lujem Ozijeom, s kojim ima troje dece: Sebastijena, Lorens i Tifani. Međutim, 1993. upoznala je u srednjoj školi La Providence u Amjenu Emanuela, koji se zaljubio u nju tokom proba za školsku predstavu.

Iako par nikada nije rekao kada je njihova veza tačno počela, poznato je da su Makronovi roditelji poslali sina u internat, van grada, da bi ga udaljili od Brižit, ali nije vredelo – oni su ostali u kontaktu. Brižit se potom u januaru 2006. razvela od Andre-Luja, a već naredne godine se udala za Emanuela Makrona.

 

Emanuel i Brižit Makron upoznali su se još početkom devedesetih
Emanuel i Brižit Makron upoznali su se još početkom devedesetihfoto: Jonathan Rebboah / imago sportfotodienst / Profimedia

Navodno je političar njenoj deci, kojoj je postao očuh sa samo 29 godina, na svadbi rekao:


Hvala što prihvatate nas, ne baš normalan par.


Deca Brižit Makron ne eksponiraju se u medijima koliko njihova majka i očuh, koji su izloženi očima javnosti zbog prirode svog posla i funkcija, ali je u dokumentarnom filmu "Brižit Makron: Francuski roman" najmlađa ćerka francuske prve dame pričala o periodu kada je počela veza njene majke s Makronom.


Tifani Ozije je objasnila da njena majka i Emanuel nisu mogli da sakriju šta se događa i da je zaljubljenost bila očita.

 

Tifani Ozije, ćerka Brižit Makron
Tifani Ozije, ćerka Brižit Makronfoto: EPA/JULIEN DE ROSA

Bili su prilično zaneseni, bilo je očigledno šta se dešavalo između njih i bilo je vrlo teško – rekla je Tifani, koja je na početku njihove afere imala devet godina.


Kako se prisetila, za Makrona je prvi put čula kada joj je starija sestra Lorens pomenula svog školskog druga Emanuela.

Mama, u našem odeljenju ima jedan blesavi dečak koji misli da zna sve o svemu – rekla je Lorens Brižit, kako se seća Tifani.


Kao i sva Brižitina deca, Tifani je odlično prihvatila majčinog dečka i potom supruga, a ne krije da se divi njihovoj ljubavi.

 

Tifani Ozije, ćerka Brižit Makron
Tifani Ozije, ćerka Brižit Makronfoto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Ako bih morala da dam viziju ljubavi, to bi bili Emanuel i mama. Kad su oni zajedno, to je skoro da ne postoji svet – zaključila je.


I sama Brižit Makron pričala je za Paris Match jednom prilikom o tome što je na prilično kontroverzan način započela ovu vezu, a istala je da je po njegovom odlasku iz Amjena verovala da će njeno mesto u njegovom srcu uskoro zauzeti neka devojka.


Emanuel je morao da ode u Pariz. Rekla sam sebi da će se on zaljubiti u nekoga njegovih godina. To se nije desilo – rekla je prva dama.


Tom prilikom otkrila i zašto joj je trebalo mnogo vremena da se uda za Makrona.

1 / 5 Foto: EPA/IAN LANGSDON

Čekala sam jer nisam htela da im uništim živote. To je potrajalo 10 godina. Možete da zamislite šta su sve slušali. Ali ja nisam htela da propustim sopstveni život – istakla je Brižit.


Tada je objanila i daju je Emanuel osvojio inteligencijom, kojom se izdvajao iz grupe njenih učenika.


Nikada nisam videla takvu memoriju... takav intelektualni kapacitet – istakla je ova nastavnica glume, francuskog i latinskog. – Imala sam mnogo brilijantnih učenika, ali niko nije imao njegovu sposobnost. Uvek sam mu se divila.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Olga Danilović uživa u ljubavi sa Janom Oblakom

 

makonda-tracker