bez dlake na jeziku

Emanuel Makron konačno o tvrdnjama da je njegova SUPRUGA ROĐENA KAO MUŠKARAC: Brižit se godinama borila protiv glasina

1

Nakon što je prva dama Francuske dobila na sudu žene koje su proširile glasinu da je ona zapravo rođena kao Žan-Mišel Tronjo, i njen suprug se osvrnuo na ove bizarne tvrdnje

Brižit i Emanuel Makron prilikom proslave njegove pobede na predsedničkim izborima
Brižit i Emanuel Makron prilikom proslave njegove pobede na predsedničkim izborimafoto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Priča Emanuela Makrona (47) i Brižit Makron (70), predsednika i prve dame Francuske, svakako nije tipična, a nju često prate i mnoge neistinite tvrdnje.


Poznato je da su Makronovi upoznali dok je Brižit Makron nekada Trojnje i Ozijer, bila profesorka Emanuela Makrona u školi, dok je on pohađao isti razred s jednom od njenih ćerki.


Oni su potom stupili u vezu, Makronovi roditelji poslali su tinejdžera u internat u Pariz da bi ga razdvojili od profesorke, ali nije vredelo – oni su ostali u kontaktu, a Brižit se uskoro razvela i par se 2007. venčao posle dugogodišnje veze.

Međutim, često se u tračevima koji kruže o Makronu i njegovoj supruzi potkradu i neke neistine tvrdnje, poput toga je gospođa Makron "rođena kao muškarac". Predsednik Francuske ne krije koliko ga pogađaju ove glasine.

 

Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007, a poznaju se od početka devedesetih
Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007, a poznaju se od početka devedesetihfoto: MUSTAFA YALCIN / AFP / Profimedia

Najgora stvar je lažna informacija, izmišljeni scenario – istakao je Makron u svom obraćanju povodom Međunarodnog dana žena. – Ljudi mogu da poveruju u njih i uznemire vas, čak i u pogledu intimnosti.


Emanuel Makron istakao je da su optužbe da je njegova supruga transrodna osoba primer mizoginije na internetu s kakvom se žene svakodnevno suočavaju.


Kako prenosi Daily Mail, ovi navodi potekli su od Amandin Roj i Nataše Rej, koje su se pojavile 2021. u četvoročasovnom snimku objavljenom na platformi YouTube, gde su tvrdile da je prva dama Francuske rođena kao dečak Žan-Mišel Tronjo 1953. godine. Izjavile su i da prvi suprug Brižit Makron Andre-Luj Ozijer nije postojao i da se prvi put pominje tek u vestima o njegovoj smrti 2020. godine.

 

Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007. godine
Brižit i Emanuel Makron u braku su od 2007. godinefoto: Jonathan Rebboah / imago sportfotodienst / Profimedia

Gospođa Makron je zbog ovih tvrdnji tužila pomenute žene, koje su osuđene na novčanu kaznu, a ona im je potvrđena i posle uloženih žalbi. Pred sudom su tada u prilog prve dame govorili rođaci Brižitinog pokojnog bivšeg supruga, a Brižitina ćerka Tifen ranije je za Paris Match pričala o ovim bizarnim lažima.


Zabrinuta sam zbog toga na kom je nivou društvo kada čujem tračeve koji kruže društvenim mrežama, o tome kako je moja majka muškarac – istakla je ona.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Makron najavio novu vojnu podršku Ukrajini


 

makonda-tracker