danas vodi idiličan život

Postala mama sa 17 godina, pa pronašla pravu ljubav: Sestra Kamale Haris je očarala Ameriku, a njena priča je neobična

0

Mlađa sestra kandidatkinje demokrata za predsednicu SAD govorila je pre nekoliko večeri na konvenciji i postala jedna od vodećih tema na društvenim mrežama zbog svoje elokvencije, ali i lepote i mladolikog izgleda.

Maja Haris govorila je o svojoj sestri Kamali na konvenciji u Čikagu
Maja Haris govorila je o svojoj sestri Kamali na konvenciji u Čikagufoto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Kamala Haris zamenila je krajem jula aktuelnog predsednika Amerike Džoa Bajdena u kandidaturi za novi mandat demokrata u Beloj kući, a njena porodica aktivno joj pomaže u kampanji.


Pored njenog supruga Daga Emhofa i njegove dece iz prvog braka, jedna od onih koji su glasno i čvrsto uz trenutku potpredsednicu jeste i njena sestra Maja Haris, koja je pre dve večeri održala govor na Nacinalnoj konvenciji demokrata u Čikagu.


Kao i mnogi Amerikanci, Kamala zna kako je biti potcenjen i isključen – rekla je sestra kandidatkinje za predseednicu SAD. – Ona zna kako je biti autsajder, a ipak pobediti! A sada je probudila toliko elektriciteta, optimizma i radosti u naciji da nam je potrebno njeno vođstvo u ovom istorijskom ternutku.

 


Ko je sestra Kamale Haris?


Maja Lakšmi Haris je, kao i njena tri godine starija sestra, pravnica i istaknuta javna ličnost, a rođena je u braku naučnice specijalizovane za istraživanje lečenja raka dojke Šjamale Gopalan i profesora ekonomije na Stenfordu Donalda Harisa.

Sa sestrom je odrasla u duhu hindu religije i baptizma, a nakon razvoda roditelja je živela na sdve adrese i redovno posećivala rođake u Indiji, koje ima preko majke, i očevu porodicu na Jamajci.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maya Harris (@mayaharris_)


Sa 17 godina, 1984, donela je na svet svoje prvo i jedino dete, ćerku Minu Haris, a uspela je da balansira između majčinstva i školovanja, pa je tako ćerka bila uz nju tokom studija, sve dok nije stekla diplomu uglednog Univerziteta u Kaliforniji, a zatim upisala pravo na Stenfordu.


Od jula 1998. godine u braku je s Tonijem Vestom, pozantim advokatom i glavnim pravnim direktorom u kompaniji "Uber".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maya Harris (@mayaharris_)

 

Njega je upoznala na Stenfordu, pred kraj studija, a ubrzo su se sprijateljili, dok su emocije planule tek nakon što su diplomirali. Oni danas žive mirnim porodičnim životom, a Vest se toliko zbližio s Majinom ćerkom (koja je, takođe, završila pravo u istoj ustanovi!) da je njegovo ime na Instagramu "Minin tata".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tony West (@meenasdad)


Karijera Maje Haris, sestre Kamale Haris


Vrlo rano sam shvatila da ću jednog dana imati karijeru koja će mi omogućiti da se bavim socijalnom pravdom i fokusiram se na unapređenje kvaliteta života ljudi – istakla je sestra Kamale Haris u jednom intervjuu.

Obrazovanje je zavrišla 1992, kada je počela da radi u oblasti prava, najpre kao službenica, pa advokatica i, potom, vanredna profesorka prava.

 

Autorka je više stručnjih knjiga i dobitnica brojnih nagrada. Bila je izvršna direktorka Američke unije za građanske slobode Severne Kalifornije, a u prostor javne politike ušla je kroz aktivnosti u istraživačkom institutu PolicyLink.

 

Maja Haris, sestra Kamale Haris, kandidatkinje demokrata za predsednicu Amerike
Maja Haris, sestra Kamale Haris, kandidatkinje demokrata za predsednicu Amerikefoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Maja Haris je, inače, 2016. bila predstavnica Odbora za platformu Demokratske stranke tokom predsedničke kampanje Hilari Klinton i učestvovala je u izradi ovog projekta tokom izborne trke.


Svojoj sestri Kamali Haris se pridružila u kampanji 2020, sve dok političarka nije rešila da se odustane od kandidature i podrži Džoa Bajdena, a sada je ponovo uz nju.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kamala Haris preuzima prednost nad Trampom

 

makonda-tracker