nesvakidašnja priča

Slao joj je "čudne poruke", pa se izvlačio danima: Ko je muž Kamale Haris, prvi mogući "prvi gospodin" Amerike?

0

Potencijalna predsednička kandidatkinja Kamala Haris u braku je već 10 godina, a više puta se u javnosti osvrnula na svoju neobičnu ljubavnu priču.

Kamala Haris
Kamala Harisfoto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Američka političarka Kamala Haris ušla je u istoriju na predsedničkim izborima 2020, postavši prva žena i prva Afroamerikanka koja je bila potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država.


Nakon što je predsednik Amerike Džozef Bajden juče, 21. jula, odustao od svoje nove kandidature i podržao nju kao svoju naslednicu, Kamala Haris je ponovo u prilici da promeni tok istorije. Ovog puta kao prva žena i prva osoba afričkog i azijskog porekla koja ulazi u Belu kuću kao predsednica.


U međuvremenu, i njen suprug Dag Emhof mogao bi ida postane prvi "prvi gospodin" Amerike, kao i prvi supružnik osobe na funkciji predsednika koji je jevrejskog porekla.

 

Kamala Haris i Daglas Emhof
Kamala Haris i Daglas Emhoffoto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Ko je muž Kamale Haris?


Potencijalna predsednička kandidatkinja Demokratske strane i advokat Daglas Emhof upoznali su se 2013. godine, i to na neuobičajen način – na "sastanku naslepo" koji je ugovorila njihova zajednička prijateljica Kriset Hadlin, otkrila je Kamala Haris u svojim memoarima "Istine koje čuvamo".

Drugarica joj je rekla da je upoznala "slatkog muškarca" koji živi u Los Anđelesu i za kog veruje da je savršen za nju.


On se zove Dag Emhof, ali mi obećaj da ga nećeš "guglati". Ne razmišljaj previše o tome – rekla joj je Hadlinova. – Samo ga upoznaj. već sam mu dala tvoj broj. Javiće ti se.

 

Daglas Emhof, muž Kamale Haris
Daglas Emhof, muž Kamale Harisfoto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Međutim, kasnije je otkrila da je prekršila obećanje i ipak potražila na Guglu informacije o njemu.


Nekoliko dana kasnije, on joj je poslao "čudnu poruku" da je bio na košarkaškoj utakmici s drugom i kratko su se dopisavali, da bi joj sutradan poslao dugu glasovnu poruku.


Zvučao je kao fin momak i bila sam zaintrigirana da saznam više – napisala je Harisova. – Dag je bio prilično siguran da je zabrljao. On o tome priča kao da je poslao katastrofalnu poruku, mislio je da se više nikad nećemo čuti. Morao je da se kontroliše da me ne zivka i ne šalje poruke kojima bi objasnio prvu.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/ANNABELLE GORDON / CNP / POOL


Međutim, uskoro su izašli na večeru i počela je ljubav koja traje i danas.
Posle dva meseca je Kamala Haris upoznala Kola i Elu, decu koju je Emhof dobio s bivšom suprugom Kerstin Emhof, poznatom filmskom producentkinjom.

Oni su inteligentni, talentovani, duhoviti klinci koji su izrasli u neverovatne odrasle – napisala je političarka pre nekoliko godina za Elle. – Već mi se dopao Dag, ali mislim da su me Kol i Ela još više uvukli u to.


Sledeće godine Emhof joj je rekao da želi da provede s njom ceo život, a venčali su se 2014, na maloj ceremoniji koju je vodila Kamalina mlađa sestra Maja. Dagovoj deci nije se dopadala reč "maćeha", pa su se dogovorili da će je ubuduće zvati – mamala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Doug Emhoff (@douglasemhoff)


Tokom vrtoglavog političkog uspona Kamale Haris, suprug joj je bio najveća podrška i uvek uz nju, a juče se, nakon saopštenja Džoa Bajdena, zahvalio aktuelnom predsedniku na predlaganju njegove supruge za mesto predsedničke kandidatkinje.


Duboko sam zahvalan predsedniku i prvoj dami zbog godina prijateljstva i podrške – istakao je i uputio niz pohvala Bajdenu.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"Bajden je stariji od NATO-a"

 

makonda-tracker