porodične tajne

Nije ni slutio ko mu je majka: Legendarni oskarovac tek sa 37 godina saznao BOLNU ISTINU o sebi i svojoj porodici

0

Proslavljeni glumac i trostruki oskarovac bio je uveren da ga je majka rodila u kasnijim godinama i da je to objašnjenje za veliku razliku u godinama između njegove sestre i njega. Međutim...

Džek Nikolson u filmu 'Dva Džejka'
Džek Nikolson u filmu "Dva Džejka"foto: Supplied by LMKMEDIA / ipa-agenc / IPA / Profimedia

Holiudski glumac Džek Nikolson ostavio je dubok trag u holivudskoj kinematografiji, gde je zabeležio oko 80 filmova.


Otkad je počela njegova velika karijera krajem pedesetih, osvojio je tri Oskara – za uloge u filmovima "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Dobro da bolje ne može biti" i" Vreme nežnosti", a nominovan je za ovo priznanje još devet puta.


O njegovom turbulentnom životu znamo mnogo, a kasno smo – kao i on sam – saznali kako je on počeo. Daleko drugačije nego što mu je isprva rečeno, ispostavilo se.

Istina o poreklu Džeka Nikolsona


Rođen je kao Džon Džozef Nikolson 22. aprila 1937. godine, u porodici irskog, engleskog, velškog i nemačkog porekla, a dugo je verovao da je njegova majka Etel Mej. Zapravo, ona je bila njegova baka, što je otkrio godinama kasnije. Njegova prava majka bila je Džun, za koju je verovao da mu je starija sestra.

 

Džek Nikolson na NBA utakmici
Džek Nikolson na NBA utakmicifoto: EPA/PAUL BUCK

Džun je imala samo 17 godina kada je zatrudnela sa svojim dečkom Donom, koji je u to vreme bio oženjen. Nakon što je otkriveno da je tinejdžerka u drugom stanju, njena majka je pretila Donu da će da prijaviti policiji jer je stupio u odnose s maloletnom devojčicom i naredila mu da se drži podalje od njene ćerke.


Džek je rođen u Neptun sitiju naredne godine, a da bi izbegla sramotu koju bi vanbračno dete donelo porodici Etel Mej odlučila je da ga odgaja kao svog sina, pretvarajući se da je Džun njegova mnogo starija sestra. On je odratao ne poznajući svog oca, a Šorti, suprug njegove tetke Lorejn, bio mu je jedina očinska figura.


U narednim godinama, Džun je počela da radikao egzotična plesačica i maštala o zvezdanoj karijeri. Kada je Džek imao četiri godine, pobegla je u Majami kako bi pokušala da izgradi karijeru, a zatim i u Los Anđeles. Kada je Džek napunio 17 godina, odlučio je da promeni svoj život, pa se pridružio Džun.

 


Pošto je moj jedini rod na svetu bila Džun, koja je bila ovde, došao sam da pokušam – rekao je glumac za Rolling Stone 1986. godine.


Uskoro je počeo da radi kao potrčko u odeljenju za animirane filmove u MGM-u, a svojim šarmom se istakao kod producenata, koji su mu preporučili da upiše časove glume.

Kako je Džek Nikolson saznao ko mu je majka?


Tokom sedamdesetih, kada je triler "Kineska četvrt" trebalo da se pojavi u bioskopima, magazin Time predstavljao je Nikolsona kao preduzimljivog 37-godišnjaka koji je do tog trenutka već snimio ogroman broj filmova i dobio svog prvog Oskara. Pre objavljivanja ove priče, iz redakcije ovog časopisa su pozvali glumca kako bi im razjasnio neke detalje iz njegove biografije.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by امجد | iRex (@i_rreexx)


Novinari su, naime, došli do podatka da je otac Džeka Nikolsona živ i da živi u Oušn grouvu, u Nju Džerziju, ali sledeći udarac bio je još šokantniji – rekli su mu da su otkrili da je Etel Mej zapravo njegova baka, dok mu je biološka majka Džun.


Obično smiren, Džek je bio potresen i zamolio Time da ne objavljuje ove informacije u članku, a potom je pozvao svog teču.


Šorti, ovo je nešto naj*****ije što sam u životu čuo – rekao mu je, prema tvrdnjama u biografiji "Džekov život", koju je napisao Patrik Mekgiligan. – Taj momak me je pozvao i rekao mi da je moj otac još uvek živ, da Etel Mej nije moja majka, da je Džun moja majka.

 

Džek Nikolson osvojio je tri Oskara
Džek Nikolson osvojio je tri Oskarafoto: EPA/PAUL BUCK

Šorti je to u početku negirao, ali je na kraju popustio i predao telefon tetku Lorejn, koja je sve potvrdila. Ipak,nije mogla da mu kaže da li je taj muškarac iz Nju Džerija – Don Fursilo Rouz – zaista njegov otac.

Da sve bude još bizarnije, u "Kineskoj četvrti", koja je postigla veliki uspeh, deo priče uključuje i deo u kom lik koji je igrala čuvena holivudska glumica Fej Danavej priznaje da je njena sestra, zapravo, njena ćerka.


I Etel Mej i Džun su preminule do trenutka kada je Džek otkrio istinu, pa nije mogao da razgovara s njima o tome.


Kako je kasnije ispričao, ovo je bilo "dramatično" otkriće, ali ga ne bi nazvao traumatičnim.

 

Džek Nikolson verovao je za majku da mu je sestra
Džek Nikolson verovao je za majku da mu je sestrafoto: EPA/PAUL BUCK

Bio sam veoma impresioniran njihovom sposobnošću da čuvaju tajnu, ako ništa drugo – priznao je on za Rolling Stone. – To mi je donelo velike stvari.


Od tada je glumac u nekoliko navrata nazvao Džun svojom sestrom-majkom, ali nije mnogo pričao o tome.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

"DNK analiza je sto odsto sigurna"

 

makonda-tracker