"Osetio sam apsolutno zaprepašćenje"

Svakog ponedeljka, njegova mama je tvrdila da ide u kupovinu: Slavni glumac je tek sa 56 godina otkrio BOLNU ISTINU

0

Da bi uspela da sakrije svoju tajnu, majka čuvenog britanskog i holivudskog glumačkog majstora nosila je sa sobom Bibliju i terala ljude da se kunu nad njom da će ćutati o svemu

Majkl Kejn decenijama nije bio svestan da njegova majka krije tako krupnu tajnu
Majkl Kejn decenijama nije bio svestan da njegova majka krije tako krupnu tajnufoto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Legendarni britanski glumac Majkl Kejn nedavno je proslavio 91. rođendan, a uz njega su u svim važnim prilikama njegovi najbliži – supruga Šakira (77), s kojom ima divnu priču, i ćerke Nataša (51) i Dominik (68).


Ja sam jedan od muškaraca najviše usmerenih na porodicu koje ćete ikad sresti – rekao je glumac jednom prilikom za People.


Nažalost, glumac je pre nekoliko godina ostao bez mlađeg brata Stenlija Kejna, takođe uspešnog glumca, a kasno u životu saznao je za još jednog, tajnog brata.

Kako je Majkl Kejn otkrio da ima starijeg brata?


Nakon što je Majklova majka Elen Burčel preminula 1989. godine, glumac je doživeo ogromno iznenađenje.


Jedan novinar napisao je priču o svojoj poseti jednoj mentalnoj ustalnovi u Engleskoj, a u njoj otkrio da je prilikom ćaskanja s pacijentima jedna žena izjavila da je njen dečko brat glumca Majkla Kejna.

 

Majkl Kejn na premijeri filma 'Kralj lopova' u Londonu 2018.
Majkl Kejn na premijeri filma "Kralj lopova" u Londonu 2018.foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

– Vidite onog čoveka tamo? To je brat Majkla Kejna – rekla je ona.


Mediji su odmah potom pozvali glumca, koji je u tom trenutku imao uspešnu višedecenijsku karijeru, i rekli mu da će štampati tu priču za vikend.


Otišao sam da ga vidim, da vidim je li dobro – ispričao je glumac 2022. u emisiji Parkinson.


Ispostavilo se da je Kejnova majka dobila vanbračnog sina šest godina pre nego što se udala za Majklovog oca Morisa Džozefa Miklvajta.

 

Nikad nikom nije rekla za njega.

 

Majkl Kejn na Festivalu u Veneciji 2017.
Majkl Kejn na Festivalu u Veneciji 2017.foto: EPA-EFE/CLAUDIO ONORATI

Njeno prvo dete – Dejvid Burčel – odrastao je u hraniteljskim porodicama, u ranom detinjstvu je doživeo nesreću koja je ostavila veliki trag na njegovo zdravlje u kasnijem toku života, a uz to je patio i od epilepsije. Godine je proveo u ustanovi koja brine o ljudima s mentalnim smetnjama, a ispostavilo se da ga je majka u tajnosti posećivala.


Svakog ponedeljka, prisetio se Majkl Kejn, on je s bratom Stenlijem odlazio kod tetke kad njihova mama ode u kupovinu. Zapravo je, saznao je tek u svojim šezdesetim, Elen odlazila da obiđe najstarijeg sina.

Na pitanje kako je moguće da je ona decenijama krila tako krupnu tajnu, Kejn je odgovorio da mu je rečeno da je Elen prilikom svake posete Dejvidu nosila sa sobom Bibliju i sve nove medicinske sestre na odeljenju morale su da joj se zakunu nad Biblijom da neće nikome ispričati njenu životnu istinu.

 


Ipak, Dejvid je znao da ima slavnog brata, a otkrio je to nakon što mu je majka dala Majklovu fotografiju iz filma "Zulu". Čuvao je novinske isečke o Majklu i ponosio se time što je stariji brat jedne velike holivudske i svetske zvezde.


Osetio sam apsolutno zaprepašćenje, kako nas je samo zavaravala 50 godina, svakog ponedeljka... – priznao je Majkl.


Nažalost, Dejvid je preminuo samo 18 meseci nakon što je konačno upoznao svog brata.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Američki glumac napustio Holivud zbog Srbije

 

makonda-tracker