NJENA "PERCEPCIJA"

Arhitekturu je zamenila pevanjem, bila je među NAJHARIZMATIČNIJIM devojkama: Ko je prelepa M.IRA, pevačica sa PZE '24?

0

Pevačica Mira Maletković, poznata i kao M.IRA, predstavila se pesmom "Percepcija" na PZE '24.

M.IRA na takmičenju PZE '24.
M.IRA na takmičenju PZE '24.foto: Antonio Ahel/ATAImages

Na ovogodišnjem takmičenju "Pesma za Evroviziju" 2024. bilo je mnogo divnih pesama, ali i novih lica na domaćoj muzičkoj sceni.

 

Pobedu je odnela Teodora Pavlovska, poznata i kao Teya Dora, sa pesmom "Ramonda", drugo mesto odnela je Anđela Ignjatović Breskvica, sa pesmom "Gnezdo orlovo", a treće mesto Zorja Pajić s pesmom "Lik u ogledalu".

 

Ipak, mnoga nova lica oduševila su nas nastupima, a jedno njih jeste i Mira Maletković, koja se predstavlja umetničkim imenom M.IRA, i otpevala je tzv. feel good pesmu "Percepcija", s pozitivnom porukom i motivišućim pogledom na svet.

 

Za Miru se mogu čuti komentari da definitivno ima iks faktor, da je vrlo harizmatična, autentična, ali ona nije dugo na muzičkoj sceni.

Ko je M.IRA?

 

Mira Maletković rođena je 1994. godine, a muzika nije bila njen prvi izbor, već arhitektura.

 

Sa završenim studijama arhitekture, Mira je svoju karijeru započela u Italiji, u Milanu.Međutim, tokom perioda karantina, Mira je krenula da piše tekstove i komponuje melodije za svoje pesme.

 

Inače, baš zbog arhitekture, njena priča malo podseća i na karijerni put Ane Đurić Konstrakte, koja je takođe muzikom krenula da se bavi profesionalno, iako je po struci arhitekta.

 

Mira Maletković
Mira Maletković foto: Antonio Ahel/ATAImages

Prethodne dve godine zbog muzike se sve ćešće vraća u rodnu Srbiju.

 

Muzikom sam počela da se bavim tokom karantina. To je nekako samo izašlo iz mene. Ova četiri singla koja su izašla napisana su za vreme pandemije, brzo za desetak dana – objasnila je M.ira koja je arhitekturu, kojom se bavi u Milanu, zamenila muzikom.

 

Sve što je kreativno nije mi strano… Lep je osećaj kad vidiš da ljudi dobro reaguju – kazala je u emisiji Probudi se.

 

Kako se vidi na njenim društvenim mrežama, Mira je u srećnoj vezi s jednim Italijanom, a na takmičenje PZE '24. prijavila se poslednjeg dana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mira Maletković (@m.ira)

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Prvi intervju pobednice PZE Teya Dore

 

makonda-tracker