pze '24.

"Gde mi je majka, gde mi je dom?" Ivu Lorens rodila je čuvena Srpkinja, a poznate su njihove zanimljive porodične veze

0

Autentična pojava Ive Lorens očarala je publiku, a njenu majku već dobro znamo.

Iva Lorens je jedna od najtalentovanijih umetnica mlađe generacije
Iva Lorens je jedna od najtalentovanijih umetnica mlađe generacijefoto: F.S./ATAImages

Iva Lorens je jedna od najistaknutijih izvođača na ovogodišnjoj "Pesmi za Evroviziju", gde se predstavlja sa pesmom "Dom". Iva je mlada kantautorka iz Beograda, a mediji su je odavno prozvali "srpskom Kejt Buš".

 

Njen prvi singl nosi naziv "Never Get Better", a iza sebe ima albume "I Guess it's About You" (2020) i "Svitanje" (2023). Njena karijera definitivno je u usponu, a mnogi ne znaju da je Ivino "pravo" prezime Mišović. 

 

Jednom prilikom je za Prvu u emisiji "Svitanje" otkrila da je za umetničko prezime Lorens "kriva" njena sestra Katarina, koja ga je kao mala osmislila za igricu Sims, koju su zajedno igrale.

 

Ipak, prezime Mišović dobro je poznato onima koji prate domaću javnu scenu.

Upravo stih njene pesme "Dom" glasi "Gde mi je majka, gde mi je dom?", pa je tako mami dala svojevrsni omaž, a zanimljivo je i da živi na relaciji Beograd-Berlin.

 

Ko je mama Ive Lorens?

 

Naime, Iva je ćerka naše istaknute manekenke Irene Mišović, a u ranijem intervjuu za "42" magazin izjavila da ju je upravo mama "zarazila" muzikom.

 

Irena Mišović je po zanimanju manekenka i novinarka, a tokom osamdesetih godina važila je za jednu od najuspešnijih manekenki bivše Jugoslavije.

 

Irena Mišović
Irena Mišovićfoto: Milan Maricic/ATAImages

Ivina sestra Katarina takođe je jedno vreme bila deo naslovnih strana, i to kada se udala za Ivanu Abramović, bratanicu umetnice Marine Abramović, 2017. godine. Iva je za medije otkrila da voli i ceni Marinu.

 

 Marina je super, ja Marinu obožavam... Umetnici rade svoj posao, i onda je to neki deo posla koji je prosto deo toga ako si u javnom svetu. Ona je meni uvek bila divna, bila čista. Ona jako voli muziku, tako da sa te strane je uvek interesovalo. Sećam se kada mi je izašla prva pesma ona je stvarno poslušala i stvarno zapamti stvari — istakla je Iva za "Novu".

 

Marina Abramović
Marina Abramovićfoto: Zorana Jevtić

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Marija Šerifović o PZE

 

 

 

makonda-tracker