only love

Nakon DVE TRAGEDIJE, nastavila je hrabro: Saška Yanx nosi najširi osmeh i snažnu poruku, a preživela je veliku bol

0

Saška Janković Yanx pesmom "Kolo" predstavila se na ovogišnjem takmičenju PZE.

Yanx na ovogodišnjem takmičenju PZE '24.
Yanx na ovogodišnjem takmičenju PZE '24.foto: Uroš Arsić

Pevačica Saška Janković, poznata Yanx, učestvovala je nekoliko puta na nacionalnom izboru za pesmu koja će nas predstavljati na Evroviziji.

 

Ove godine, ona se predstavlja pesmom "Kolo, koja počinje snažnom porukom Only love, što znači Samo ljubav.

 

Publici je Saška poznata još iz "Prvog glasa Srbije", a kasnije je njena karijera krenula uzlaznim putem. Međutim, njen privatni život obeležen je dvema tragedijama, o kojima ona ne govori često.

 

Naime, njeni roditelji Miljana i Dobrica Janković, po struci uvaženi lekari, preminuli su u kratkom vremenskom periodu jedno za drugim.

 

Nakon što je njena majka preminula nakon borbe sa teškom bolešću, svega 4 godine kasnije, njen otac je preminuo takođe od posledica opake bolesti.

 

 

Nakon ovih tragedija, Saška je utehu pronašla u muzici, ali i svom rođenom bratu. Ona ne voli da priča o teškim trenucima, ali, ipak, vrlo hrabro je nastavila kroz život i gradi svoju karijeru.
 

Inače, ona se i na takmičenju Beovizija 2019. domaćoj publici predstavila numerom "Da li čuješ moj glas" koju je posvetila svojim pokojnim roditeljima, a posebno emotivni tada su bili stihovi Za tebe, babo, za tebe, mamo.

 

Saška Janković
Saška Janković foto: Damir Dervišagić

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Ivan Kurtić pruža podršku bratu Dušanu Kurtiću

 

makonda-tracker