težak život

Slavu, novac i uspehe menjao bi za jedan njihov osmeh: Omiljenom glumcu Holivuda strašna sudbina odnela je najmilije

0

Džon Travolta od iste bolesti izgubio je svoju prvu, a potom i najveću ljubav.

Džon Travolta preživeo je strašne stvari tokom života
Džon Travolta preživeo je strašne stvari tokom životafoto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Proslavljeni glumac Džon Travolta jedan je od najomiljenijih glumaca Holivuda, ali uprkos slavi, novcu i uspesima, njegov život pratili su strašni događaji.

 

Rak dojke odneo je jednu od Travoltinih najboljih prijateljica i glumicu iz čuvenog "Briljantina" Oliviju Njutn-Džon, njegovu prvu ljubav, glumicu Dajanu Hajland, kao i njegovu suprugu, Keli Preston, s kojom je pre toga doživeo najveću roditeljsku bol.

 

Ljubav i smrt Keli Preston

 

Najveća ljubav Džonu Travolti se dogodila se s glumicom Keli Preston, 1987. dok su snimali komediju "Eksperti", u trenutku dok je ona bila u braku s glumcem Kevinom Gejdžom.

 

Venčanje se dogodilo u septembru 1991, kada je Keli bila u trećem mesecu trudnoće, a na večnu ljubav zavetovali su se u Francuskoj.

 

Dobili su ćerku Elu i sinove Bendžamina i Džeta. Travolta i Keli Preston oduvek su važili za primer skladnog braka i idilične porodice i jako su se voleli do same smrti.

 

Džon Travolta i Keli Preston
Džon Travolta i Keli Prestonfoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER


Tako je ostalo do samog kraja, kada je Keli preminula 2020. godine, od posledica raka dojke, s kojim se borila tiho i u tajnosti. 


Teška srca vas obaveštavam da je moja prelepa supruga Keli izgubila dvogodišnju borbu protiv kancera dojke – napisao je Travolta na Instagramu nakon njene smrti. – Borila se hrabro, uz ljubav i podršku mnogih.

 

Posle Keline smrti, izvor blizak Travolti je objasnio da glumac ne može ni da pomisli na ideju da se "ikad ponovo zaljubi", jer kaže da bi to bila "izdaja sećanja na Keli".

 

 

Smrt sina

 

U toku braka sa Keli, Džon i ona izgubili su tragično sina Džeta Travoltu.

 

Svoje najstarije dete su izgubili 2009. godine tokom porodičnog odmora na Bahamima.

 

Džet je, naime, patio od Kavasakijeve bolesti i doživljavao napade, a Travolta i Prestonova više puta su okrivljavali "različite hemikalije" za zdravstvene poteškoće s kojima se njihov sin borio.

 

 

Navodno je pri jednom napadu pao i povredio glavu, a spremačica ga je prošla u kupatilu u lošem stanju, nakon čega je pozvala pomoć, ali dok je stigao do bolnice Džetu je mogla samo da se konstatuje smrt.

 

To je nešto najgore što mi se u životu dogodilo. Istinu govoreći, nisam bio siguran da ću preživeti to — priznao je kasnije glumac.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

DŽON TRAVOLTA I OLIVIJA NJUTN DŽON PEVAJU HIT IZ BRILJANTINA Ni posle 32 godine ništa se nije promenilo

 

makonda-tracker