HOLIVUD JU JE ODBACIO

Volela je Džona Travoltu i Patrika Svejzija: Kirsti Eli je u jednom danu spoznala najveću TUGU i SREĆU

1

Glumica Kirsti Eli je preminula juče nakon borbe sa rakom.

 

foto: Ralph Dominguez / Zuma Press / Profimedia
foto: Ralph Dominguez / Zuma Press / Profimedia

Glumica Kirsti Eli je preminula juče u 71. godini nakon borbe sa rakom. Tužne vesti potvrdila su njena deca. 

 

– Sa žalošću vas obaveštavamo da je naša neverovatna, neustrašiva i voljena majka preminula nakon kraće borbe sa rakom koji joj je nedavno otkriven. Bila je okružena porodicom i borila se sa velikom snagom, ostavljajući nas sa svojom beskrajnom radošću življenja – stoji u saopštenju.

 

 

Magazin "Rolling Stone" je napisao da će glumicu pamtiti zauvek po njenom šarmu i večito upaljenoj cigareti.

 

Zaboravljena glumica koju je Holivud odbacio zbog političkih uverenja, žena zaljubljena u Patrika Svejzija i Džona Travoltu, ćerka kojoj se u jednom danu dogodila najveća tragedija, ali i najveća sreća... Ko je bila Kirsti Eli?

 

U nastavku vam predstavljamo najzanimljivije isečke iz njenog života. 

 

  • Sve je počelo u Kanzasu 

 

Kirsti je rođena 12. januara 1951. godine u gradu Vičita u državi Kanza. Nakon što je krenula na studije na Univerzitetu u Kanzasu, odlučila je da se preseli u Los Anđeles da bi se bavila glumom.

Kirsti Eli
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

 

  •  Prva uloga i najveća tragedija u njenom životu

 

Jedna od njenih prvih uloga bila Saavik u filmu iz 1982. godine "Zvezdane staze II: Kanov gnev".

 

Međutim, u periodu pre snimanja filma i njene finalne audicije za ulogu, desila joj se velika tragedija. Kristi je saznala da je njena majka nastradala, a da je otac teško povređen u saobraćajnoj nesreći u Kanzasu.

Paramount je tada odložio svoju poslednju audiciju kako bi Kirsti mogla da ode na sahranu.

 

– To je bila najveća tragedija u mom životu, a dobijanje uloge u Zvezdanim stazama moj najsrećniji dan – priznala je glumica.

 

  • Zaljubljena u Patrika Svejzija

 

Kirsti je 2018. godine priznala da je gajila osećanja prema kolegi Patriku Svejziju sa kojim je sarađivala u seriji "Sever i jug" 1985. godine.

 

– Volela bih da sam imala aferu sa Patrikom Svejzijem, ali oboje smo bili u braku. POljubila sam ga i volela bih da sam mogla da imam aferu, ali čvrsto verujem u vernost, a on je bio oženjen. Kada ste na putu i snimate, veoma je lako da se zaljubite u svog kolegu. Veoma, veoma lako – rekla je ona.

 

  • Serija "Kafić uzdravlje"

 

Kirsti je slavu stekla u popularnim sitkomima iz 1980-ih i 1990-ih, a njena prekretnica je definitivno bila serija "Kafić Uzdravlje"

 

Uloga Rebeke Hau u seriji "Kafić Uzdravlje" ju je postavila na glumačku mapu, a kako je glumica priznala prve nedelje na snimanju su bile zaista "nervozne" budući da je ona ušla u seriju nakon što je Šeli Long.


– Imali su sjajnu seriju i nisam htela da budem uzrok njene propasti –
rekla je Kirsti.

Kristi Eli
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I nije bila, u rasponu od šest godina, bil aje pet puta nominovana za nagradu Emi, a jednog je i osvojila za ovu ulogu.

 

  • "Gle ko to govori" i neraskidiva veza sa Džonom Travoltom

 

Film iz 1989. godine "Gle ko to govori" spojio ju je sa Džonom Travoltom, koji je postao njen veliki prijatelj.

 

U jednom podkastu 2018. godine je priznala da se kasnih 1980-ih godina zaljubila u njega, ali je odlučila da nema ništa sa njim zato što je bila udata za Parkera Stivensona u to vreme.

 

–Trebale su mi godine da na Džona ne gledam u nekog u koga sam zaljubljena –

 

– Reći ću da je to jedna od najtežih stvari koje sam uradila, najteža odluka koju sam donela, jer sam bila luda za njim. Bilo nam je zabavno. Nije bilo seksualne veze jer nisam želela da varam supruga. Ali znate, postoje stvari koje su gore od seksualne veze, od varanja na taj način –

 

–To je bila najteža odluka koju sam ikada donela jer sam bio ludo zaljubljena u njega. Bili smo zabavni zajedno. To nije bila seksualna veza jer nisam mogla da prevarim supruga. Ali, znate, mislim da postoje stvari koje su mnogo gore od seksualnih odnosa, nego prevariti nekoga na taj način –


Ali je priznala da je nastavila da flertuje sa njim i nakon što se on oženio Keli Prestonom 1991. godine odnosno dok se nije srela sa glumčevom suprugom.

 

– Keli je prišla meni, tada su već bili venčani i rekla mi je Zašto flertuješ sa mojim mužem? I tada sam donela odluku i to je bio kraj toga –

 

Kada je čuo tužne vesti, Travolta se oprostio od glumice na društvenim mrežama. 

- Sa Kristi sam imao jednu od najposebnijih veza ikada imao. Volim te Kristi. Znam da ćemo se ponovo videti - napisao je glumac.

 

  • Dva Emija za Kirsti Eli 

 

Glumica je pored Emija za ulogu u seriji "Kafić uzdravlje" osvojila još jedan igrajući Seli Gudsan u filmu "Davidova mama" iz 1994. godine.

 

  • Brak sa Parkerom Stivensonom

 

Glumica se dva puta udavala. Za Bobija Elija je bila udata u periodu od 1970. do 1977. godine, a 1983. godine se udala za glumca Parkera Stivensona.

Kako piše "People", Eli i Stivenson su se upoznali u baru. Iako ga nije prepoznala, ali je bila baš pod utiskom.

 

- Videla sam ga i rekla cimerki: 'Za njega bih umrla'- seća se ona.

 

Njih dvoje su usvojili dvoje dece: Vilijama i Lili, a razveli su se 1995. godine. 

 

Nakon razvoda, nekoliko godina je bila u vezi sa zvezdom serije "Melrouz plejs" Džejsom Vajlderom.

 

  • Problemi sa kilogramima

Kada je bila na vrhuncu karijere, dosta se govorilo o njenoj težini. Borila se sa kilogramima i umela je da smrša, pa da se ugoji i preko 40 kilograma.

 

  • Holivud je odbacio zbog političkih stavova

 

Glumica je izazvala kontrovezi na društvenim mrežama, tvitovima koji dovode u pitanje pokret #meToo, podržavajući Donalda Trampa, a nedavno i tvirom u kojem se pita "šta je stvari, a šta lažno" o ratu u Ukrajini. 

 

Bila je i pripadnica sajentološke crkve, pa i time izazivala različita mišljenja.

 

 

– Zamerali su mi što iznosim javno svoja politička uverenja. Ali to nije bilo uvek tako. Sviđala sam im se kad sam 2008. i 2012. glasala za Baraka Obamu, da bi nakon toga promenila političko mišljenje i 2016. godine javno govorila protiv kandidature Hilari Klinton. Zbog toga sam platila visoku cenu. Mnoge poznate osobe pratile su me na Tviteru, a sada me prati samo njih tri. Ostala sam i bez uloga. A ista sam osoba! –

 

– Možete da kuvate met, možete da spavate s prostitutkama... sve je u redu dok ne glasate za Trampa. Proglasili su me negativkom. Bila mi je to čudna situacija jer umetnici su većinom ljudi koji slobodno razmišljaju o svemu. Zbog toga se osećam se kao da sam u "Zoni sumraka". –

 

 

makonda-tracker