biografija

RASKOŠ i NOVAC su joj obeležili život, TUGA bila večiti pratilac: Životna priča NAJPOZNATIJE BOGATAŠICE na svetu

2

Bogatstvo je bilo sastavni deo njenog života, a istinsku sreću je osetila tek kad se udala za svog supruga pre nekoliko godina 

foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Paris Hilton je rođena u Njujorku 17. februara 1981. Ona je praunuka legendarnog hotelijera Konrada Hiltona, osnivača hotelskog carstva Hilton.

 

Budući da je njena porodica vlasnik ogromnog bogatstva i da ima domove u Valdorf-Astoriji na Menhetnu, Beverli Hilsu i Hemptonsu, plavokosa bomba je od malih nogu bila okružena bogatstvom i raskošom.

 

Ipak, često se osećala zapostavljenom i tužnom, a jedan nemili događaj, kada je, prema njenim tvrdnjama, bila seksualno zlostavljanja u internatu, zauvek je obeležio njen život.

 

 

Karijera Paris Hilton


Nasuprot optužbi da je poznata samo po tome što je bogata, Paris radi na tome da stalno dodaje uvećava stanje na svom bankovnom računu. Nakon što je ostavila trag kao model na modnoj pisti, takođe se okrenula pisanju i dizajnu nakita, kao i kreiranju parfema.

 

Ona često privlači pažnju javnosti zbog svog upadljivog načina oblačenja, ali je zapravo jedna ozbiljna poslovna žena, kojoj i te kako biznis ide od ruke.

 

- Mislila sam da je slatko igrati glupu plavušu. Na televiziji to radim zato što je smešno. Smatram se poslovnom ženom i brendom - objasnila je 2005. 

 

JEDNA OD NAJPOZNATIJIH BOGATAŠICA NIJE UVEK BILA SREĆNA
JEDNA OD NAJPOZNATIJIH BOGATAŠICA NIJE UVEK BILA SREĆNA foto: im Regas / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

Televizija ju je transformisala u pravu zvezdu. Rijaliti šou "Jednostavan život", u kojem su ona i druga devojka iz It-a Nikol Riči postala je veliki hit. Američki gledaoci su bili toliko oduševljeni naporima Paris da dokaže da joj nije smetalo da uprlja svoju brendiranu garderobu, a interesovanje je prevazišlo sva očekivanja. 

 

Rastuća fascinacija njenim avanturama potvrđena je kada je, u direktnoj borbi za rejting, emisija pobedila intervju uživo sa predsednikom Bušom.

 

Njenoj popularnosti doprinelo je i stalno pojavljivanje u izazovnim izdanjima u poznatim američkim muškim magazinima, ali i filmovi u kojima je igrala nekoliko uloga.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

 

Lični život Paris Hilton

 

Eksplicitni kućni video o vikendu koji je provela u hotelu Beverli Hils sa bivšim ljubavnikom Rikom Salomonom izazvao je tri tužbe i pomamnu medijsku pažnju u prvoj polovini 2004.

 

Pored Rika, izlazila je i sa pevačem Bekkstrit Bojsa Nikom Kartero, a povezivana je i sa glumcima Leonardom Dikapriom i Edvardom Ferlongom, kao i sa bokserskim šampionom Oskarom de la Hojom.

 

U maju 2005, nakon veze od samo pet meseci, naslednik broda Paris Latsis ju je zaprosio. Paris je pristala ali je sve bilo kratkog daha. Otkazala je venčanje posle pet meseci i otkrila da nije spremna da se skrasi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

 

- Osećam da jednostavno nisam spremna za brak. Videla sam da često pucaju brakovi kod parova koji se posle kraće veze venčavaju. Ne želim da napravim tu grešku - objasnila je ona. 

 

Od tada, Paris je bila u još nekoliko veza. Medijska zvezda se udala za biznismena Kartera Reuma u novembru 2021, a u januaru 2023, par je dobio svoje prvo dete Feniks Baron Hilton Reuma, kojeg je rodila surogat majka.

 

U martu 2023. objavljen je Pariz: Memoari, koji je dospeo na listu bestselera Njujork tajmsa. Iskrena knjiga je duboko zaronila u Parisin lični život, sa detaljima o navodnom zlostavljanju koje se dogodilo kada je pohađala internat.

 

Bonus video:

Koliko je bogata Paris Hilton?

 

makonda-tracker