neki malo poznati detalji

Decenijama je voleo istu ženu, pa dobio dete sa 27 godina mlađom: Pevač je započeo novi život — ali smrt je bila brza

0

Aki Rahimovski imao je 67 godina kada je iznenada preminuo.

Aki Rahimovski je preminuo pre 2 godine
Aki Rahimovski je preminuo pre 2 godinefoto: Dragan Kadić

2022. godine je bivša Jugoslavija zanemela od tuge nakon iznenadne smrti pevača Akija Rahimovskog. Vest su preneli hrvatski mediji, a potvrdili na Fejsbuk profilu "Parnog valjka".

 

— Za malo nežnosti, na sve ću pristati, za malo nežnosti, da mogu zaspati. Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvek zaspao Aki Rahimovski — pisalo je u objavi.

 

Akiju je tog dana iznenada pozlilo i nije uspeo da preživi, a 2018. godine imao je moždani udar, nakon čega je promenio stil života i navike.

 

Imao je 67 godina u trenutku smrti, a posebno je tužan bio taj događaj jer je svega tri godine ranije Aki postao otac po treći put. Sahranjen je na zagrebačkom Mirogoju u Aleji velikana, u krugu porodice i prijatelja.

Njegovo pravo ime ni danas mnogi ne znaju

 

Iako su ga decenijama mnogi znali kao Akija, mnogi i dalje ne znaju da se Aki zvao Aleksandar.

 

Aleksandar Aki Rahimovski rođen je 5. juna 1955. u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Otac mu je bio muzički profesor, te je sa sedam godina je krenuo u muzičku školu (odsek: klavir i pevanje).

 

Aki Rahimovski bio je deo Parnog valjka od 1975.
Aki Rahimovski bio je deo Parnog valjka od 1975.foto: Dragan Kadić

Kao mlad je bio deo nekolicine sastava, a 1975. godine upoznao je gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića – Husa i Juricu Pađena.Te godine je i osnovana prva postava Parnog valjka, koju su činili Aki, Hus, Srećko Antonioli, Zlatko Miksić Fuma i Jurica Pađen.

 

Prvi studijski album objavili su 1976. godine, a za tri decenije objavili su 16 studijskih albuma i bili jedan od najpopularnijih bendova u bivšoj Jugoslaviji.

 

Ljubavni život Akija Rahimovskog

 

Pevač je u tri braka dobio troje dece ― sina Kristijana, muzičara, kog je dobio u prvom braku, ćerku Dinu, koju je dobio u braku s misterioznom Ingrid, s kojom je proveo, kako su pisali mediji, 40 godina, i ćerku Antoniju, koju je dobio 2020. godine sa Slovenkom Barbarom Vesel, koja je od njega mlađa 27 godina.

 

 

Pevač je tri meseca krio rođenje prinove, a nije mnogo govorio o srećnim vestima.

 

― Ako može Mik Džeger u 74. godini, zašto ne bi mogao Aki ― rekao je jednom prilikom njegov prijatelj i član "Parnog valjka" Husein Hasanefendić Hus.

 

No, njegova partnerka svojevremeno je takođe rekla da je sve potaman u njihovim životima.


Sve je odlično. Devojčica se zove Antonija ― rekla je tada Barbara za RTL i ponosno dodala: ― Zadovoljna sam Akijem.

 

*Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Beogradsko proleće: Aki Rahimovski i Lado Leskovar zapevali

 

makonda-tracker