crna sudbina

Sa 15 se udala za PREDATORA, sa 22 — više je nije bilo! Užasna smrt pevačice u najlepšim godinama mogla je da se spreči

0

Pevačica Alaja imala je slavu, novac i lepotu, ali zbog nepromišljenog poteza, izgubila je život u najlepšim godinama.

Alaja je stradala sa svega 22 godine
Alaja je stradala sa svega 22 godinefoto: HECTOR MATA / AFP / Profimedia

Pevačica Alaja Dejna Hoton, poznata i kao samo Alaja, bila je jedna od najvećih uzdanica r'n'b scene, a njena životna priča bila je veoma turbulentna i uznemirujuće kratka.

 

Naime, ona je preminula u 22 godini strašnom i iznenadnom smrću čiji detalji i danas šokiraju svet. Alaju su zvali muzičkom kraljicom princezom, a preminula je u usponu karijere i onda kada je delovalo da joj je na dlanu čitav svet. 

 

Ljubavna priča sa predatorom

 

Alaja je imala svega 12 godina kada je upoznala 12 godina starijeg Ar Kelija, čuvenog repera, koji je danas u zatvoru nakon desetine optužnica za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje, a pripisuju mu se i zlodela poput snimanja seksa s maloletnicom, vođenja seks-kulta, pedofilije i posedovanja i snimanja dečje pornografije.

S obzirom na to je sada poznato šta mu se sve pripisuje, jasno je i da je Alaja bila jedna od njegovih prvih žrtava, mada je u to vreme njihova priča predstavljana kao ljubavna, uprkos razlici u godinama, koja je u njenim mladim godinama tada bila više nego očigledna.

 

Ar Keli je uticao na Alajinu karijeru u usponu,  pomagao joj, a tako je i krenula njihova romansa. Kada je imala 15 godina, Alaja se udala za njega,  a magazin Vajb objavio je bračni sertifikat na kom se navodilo da su se venčali poslednjeg dana avgusta 1994. godine u Čikagu.

 

Alaja je kao jako mlada imala turbulentan odnos sa 12 godina starijim Ar Kelijem
Alaja je kao jako mlada imala turbulentan odnos sa 12 godina starijim Ar Kelijemfoto: w38 / Zuma Press / Profimedia

Kada je za to saznala njena porodica, tražili su poništenje braka, a navodno su svaki odnos prekinuli 1995. godine. Ipak, mnogo toga, uključujući i navode o sklapanju braka, nije potvrđeno, pa se ni danas ne zn aju mnogi detalji. 

 

Ar Keli je kasnije odbijao da priča o njihovom navodnom braku, iz poštovanja prema tome što je Alaja preminula i iz poštovanja prema njenoj bolesnoj majci i preminulom ocu

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rap Generals (@rapgenerals)

 

Ipak, dok je Alaja bila živa, prekinula je sve veze sa njim, a kasnije su usledile strašne optužbe od strane maloletnica i navodi da ih je Keli prisiljavao na odnose u mladim godinama.

 

 

Alajina smrt

 

Alaja je stekla veliku slavu, novac i popularnost, a imala je planove i da se ponovo uda. 

 

Plan je bio takav da sa Bahama avionom sa svojom ekipom otputuje na Floridu nakon snimanja spota za svoju pesmu Rock the Boat, a pošto su završili dan ranije od planiranog, ranije su i krenuli kući. Avion kojim su putovali bio je manji od onog kojim su došli, pa im je pilot rekao da smanje prtljag. Ipak, oni su se ukrcali svi na avion, sa svim prtljagom i opremom. Navodno su se zbog toga i posvađali s pilotom, koji je na kraju ipak popustio.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aaliyah Haughton (@aaliyah)

 

Avion je poleteo, ali se ubrzo zapalio i srušio, svega šezdesetak metara od kraja piste. Svi su poginuli na licu mesta. Istraga je pokazala da je nesreća usledila jer je avion nosio previše tereta i putnika nego što je predviđeno.

 

Alaja je sahranjena 2001. godine u Njujorku, a na kraju ceremonije puštena su 22 bela goluba, kao simbol njenog kratkog života.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

"DO NEKOGA IZGLEDA NISU STIGLA UPUTSTVA, ZVANIČNI IZVEŠTAJI SU NEDEFINISANI!" Pilot JAT-a analizira avionsku nesreću u Japanu

 

makonda-tracker