pevačica se dugo borila

"Dok ova druga polovina srca ne prestane da kuca..." Borba i patnja sestre Merime Njegomir trajali su DECENIJAMA

0

Pevačica Nina Pavić, sestra Merime Njegomir, preminula je nakon teške borbe s bolešću.

Nina Pavić je preminula nakon duge borbe
Nina Pavić je preminula nakon duge borbefoto: Printscreen/PRVA

Nina Pavić, nekadašnja učesnica muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno" i sestra po majci Merime Njegomir, preminula je danas nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću.

 

Nina je o bolesti ranije otvoreno govorila, te otkrila kako je izgledala njena lavovska borba.

 

Nikad nisam htela da pričam o bolesti, ne volim to, jednostavno ne želim druge ljude da opterećujem stvarima koje nisu lepe. I u vreme takmičenja u "Nikad nije kasno" sam vodila bitku sa kancerom, ali nisam htela da pričam o tome, želela sam da me ljudi slušaju, a ne da me sažaljevaju zbog bolesti– rekla je ona za medije jednom prilikom.

 

Moja borba traje od 2001. godine, imala sam osam kancera, nažalost sada metastaze i sada bijem onu najtežu bitku. Do sad je bilo osam malignih tumora za 23 godine, ali je bilo lakše, uklone se, nekoliko terapija i to je to, ovo je sad mnogo neizvesnije, ali ne dam se i nadam se pobedi. Četvrti put idem na hemioterapiju, ovu poslednju sam počela u decembru i ne predajem se, iako je teško — rekla je Nina tada, piše Grand.

 

Sestra Merime Njegomir umrla je par godina posle nje
Sestra Merime Njegomir umrla je par godina posle njefoto: Ana Paunković

Nina nije prisustvovala sestrinoj sahrani zbog zdravstvenog stanja, ali se tada oglasila tužnom porukom.

 

Nas dve, jedna majka, jedno srce! Jedna polovina srca je prestala da kuca! Sutra će se svi oprostiti od tebe, ja neću, ne želim, ne mogu. Sve dok i ova druga polovina ne prestane da kuca — napisala je tada neutešna Nina.

 

 

Ko je bila Nina Pavić?

 

Nina Pavić rođena je 1963. godine u Beogradu. Od osme godine se bavila muzikom, od kad joj je tata kupio harmoniku. Jako je želela da jednog dana zameni Radojku Živković.

 

U devetoj godini je otac upisao u muzičku školu. Posle niže muzičke upisala je srednju muzičku školu. Jedno vreme je radila kao muzički urednik.

 

Intezivno je pevala, obišla ceo svet i kako je govorila, doživela i lepo i ružno i ’95 izdala ploču za PGP. Kad je trebalo da razmišlja o novoj ploči i daljem napretku 2001. godine u tome je sprečio zdravstveni problem.

 

U 52. godini prijavila se za učešće u emisiji „Nikad nije kasno“, a nakon takmičenja osvojila je tri prestižna priznanja na desetom, jubilarnom festivalu „Lira“.

 

Njena pesma pod nazivom „Hvala oče“ nagrađena je za najbolji tekst, kompoziciju i osvojila je vicešampionsko mesto na ovom muzičkom događaju u Beogradu.

 

Bonus video

POTRESNA ISPOSVEST ĆERKE MERIME NJEGOMIR: Sat i po pevala, a posle i vozila NE ZNAJUĆI DA UMIRE! Borila se sa NADLJUDSKIM BOLOVIMA

 

makonda-tracker