sećanje

Bila je u braku kada je stupila u zajednicu s njim: Ljubavnu priču Cece Bojković mogla je da prekine — samo smrt

2

Svetlana Ceca Bojković imala je tri braka, a drugi po redu bio je sa proslavljenim rediteljem Ljubomirom Draškićem.

Svetlana Bojković na otvaranju 4. Mucijevih dana
Svetlana Bojković na otvaranju 4. Mucijevih danafoto: A.H./ATAImages

U Ateljeu 212 je otvorena izložba fotografija posvećena predstavama reditelja Ljubomira Draškića, čime su počeli 4. Mucijevi dani.

 

Izložbu je otvorila glumica Svetlana Ceca Bojković, njegova udovica.

 

Ceca Bojković je danas u braku sa Slavkom Kruljevićem, ali njen prethodni brak sa Mucijem Draškićem prekinula je njegova smrt, a ne drugi razlozi.

 

Prošlo je 20 godina od njegove smrti, ali Muci živi u svima nama. On nije otišao. U Ateljeu 212 ima puno ljudi koje je u ovo pozorište uveo Muci Draškić i odmah iz uposlio da rade — rekla je glumica.

 

Ljubavna priča Cece Bojković i Mucija Draškića

 

Ceca je pre Draškića bila u braku sa Milošem Žutićem, s kojim je dobila ćerku Katarinu, koja je postala dobro poznata glumica, ali ta zajednica, kako je i sama rekla, bila je "preklopljena" sa njenom zajednicom sa Mucijem.

 

Moji brakovi su se preklopili osamdesetih godina. U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se venčali tek 1990. godine, jer on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog — rekla je ranije za "Politku".

 

 

Inače, Ljubomir Draškić je rođen u Zagrebu 1937, bio je upravnik Ateljea 212 od 1984. do 1996, a tokom svog radnog veka postavio je neke od kultnih predstava: "Kralj Ibi", "Radovan III", "Maratonci trče počasni krug", "Kafanica, sudnica, ludnica".

 

Ceca Bojković imala je 36 godina kada je stupila u brak sa Draškićem
Ceca Bojković imala je 36 godina kada je stupila u brak sa Draškićemfoto: Dragana Udovičić

Ceca je već bila poznata glumica kada je ušla u brak sa Mucijem, pa se nije osećala manje uspešnom u poslovnom smislu.

 

Kada sam ušla u brak sa rediteljem Mucijem Draškićem, imala sam 36 godina i bila sam već formirana glumica, pa smo na neki način bili egal, iako je on bio deset godina stariji od mene. Taj brak je bio dobar, ali ga je, nažalost, prekinula njegova iznenadna smrt — ispričala je ona jednom prilikom.

 

On je krajem devedesetih počeo da tone u neku vrstu depresije, a pravi izraz je odustajanje od života. Nikad pre toga nije hteo da se "čekira" kod lekara. Posle bombardovanja drugari su ga odveli u bolnicu "Sveti Sava" i tada mu je konstatovan problem sa krvnim sudovima. Umro je 2004. od srčanog udara u šezdeset sedmoj godini.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Tanja Mandić o nagradi Ljubomir Muci Draškić

 

makonda-tracker