zanimljivosti o princezi

Od Harija je dobila – KRZNENE TANGE, a uzvratila na urnebesan način: Ovu stranu Kejt Midlton do sad niste upoznali

0

Princeza od Velsa danas slavi 42. rođendan, a iako je jedna od žena o kojima se najviše piše na planeti, ove interesantne detalje o njenom životu ste sigurno propustoli

Kejt Midlton, princeza od Velsa, danas slavi 42. rođendan
Kejt Midlton, princeza od Velsa, danas slavi 42. rođendanfoto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Kejt Midlton, supruga princa Vilijama i princeza od Velsa, jednog dana će sedeti pored svog životnog saputnika na tronu Velike Britanije i jedna je od najpoznatijih žena sveta.


Iz dana u dan piše se o njenom modnom stilu, porodičnom životu, odnosu s mužem, načinu na koji vaspitava decu, svađi s jetrvom Megan Markl... toliko da deluje znamo o njoj i mnogo (mnogo) više nego što bismo želeli!


Ipak, postoje neke zanimljive činjenice o životu Kejt Midlton koje možda niste znali, a otkrivaju dosta o njenom karakteru, interesovanjima i prošlosti.

Obećavala je kao glumica


Obično se kaže da je Megan Markl jedina glumica u britanskoj kraljevskoj porodici, a iako je ona jedina zarađivala od glume, i Kejt se okušala u tome. Doduše, samo u školskoj predstavi, ali je bila veoma uspešna!


Kejt je 1994. u berkširskoj školi "Sent Endruz" igrala Elajzu Dulitl u predstavi "Moja lepa gospođice", a na internetu se mogu pronaći snimci na kojima ona peva Wouldn't It Be Loverly.

 


Radila je u prodavnici


U decembru 2006, nakon što je diplomirala na Univerzitetu Sent Endruz, Kejt je radila kao asistenktinja u prodaji za poznati brend Jiigsaw.


U tom trenutku ona je bila dugogodišnja devojka princa Vilijama, a PR ove kompanije je zvanično za medije potvrdio da Kejt pomaže u prodaji aksesoara.


Bila je i model


Kerol Midlton, Kejtina majka, osamdesetih je pokrenula firmu Party Pieces, koja prodaje proizvode za proslave. Svojevremeno su Kejt i njena mlađa sestra pipa bile uključene u rad kompanije, a njihova majka ispričala je da je Kejt bila model u jednom od kataloga, kada se fotografisala kao duva svećice.

 

Kejt Midlton 9. januara slavi 42. rođendan
Kejt Midlton 9. januara slavi 42. rođendanfoto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Naravno, čuvena je i njena šetnja modnom pistom u providnoj haljini, posle koje je princ Vilijam prestao da je gleda kao drugaricu.


Na koledžu je osnovala Udruženje za piće


Iako sama nije ljubiteljka alkoholnih pića, Kejt Midlton je tokom studija pokrenula Udruženje za piće jer ju je "nerviralo što su svi postojeći isključivali žene".

 

Kejt Midlton i princ Vilijam na Vimbldonu
Kejt Midlton i princ Vilijam na Vimbldonufoto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia


U pitanju su, inače, ekskluzivni klubovi u kojima članovi zajedno večeraju i uživaju u, naravno, piću.

Ume da se našali


Jednom prilikom pisalo se o tome kako je princ Hari kupio Kejt krznene tange za venčanje kako bi se našalio, a ona mu je odgovorila tako što mu je za Božić poklonila set "Napravi svoju devojku" jer je u tom trenutku bio sam.

 

Princ Hari i Kejt Midlton godinama su bili bliski prijatelji, a on je često isticao da je smatra svojom sestrom
Princ Hari i Kejt Midlton godinama su bili bliski prijatelji, a on je često isticao da je smatra svojom sestromfoto: STEFAN WERMUTH / AFP / Profimedia

Njeno srednje ime je isto kao kraljičino


Mnogi ne znaju da je puno ime princeze od Velsa zapravo Ketrin Elizabet Midlton, što znači da je jedno od njenih imena isto kao ime pokojne kraljice Elizabete II.


Sama se šminkala za venčanje


Iako su joj bili dostupni najbolji make-up artisti na svetu, princeza od Velsa je otkazala planirano šminkanje i odlučila se da dotera sama za trenutak kada će pred očima celog sveta reći "da" princu Vilijamu.

 

Kejt MIdlton i princ Vilijam na svom venčanju 2011.
Kejt MIdlton i princ Vilijam na svom venčanju 2011.foto: Dan Materna / MFDNES LN / Profimedia

Velika je sportistkinja


Kejt Midlton je tokom školskih dana trenirala hokej, a često je na javnim događajima pokazivala kako se snalazi u ostalim sportovima. Tako je igrala tenis protiv Rožea Federera i Eme Radukanu, vozila bicikl, u više navrata demonstrirala svoej fudbalsko umeće.


Kako kaže Majk Tindal, suprug Vilijamove sestre od tetke Zare Tindal koji je poznati ragbista, Kejt je vrlo kompetetivna, a ona ne krije svoj takmičarski duh.

 

Kejt Midlton nedavno je pokazala kako se snalazi na dva točka
Kejt Midlton nedavno je pokazala kako se snalazi na dva točkafoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Prva kraljevska snaha s diplomom


Kada se udala za princa Vilijama 2011, Kejt je postala prva žena koja je došla u kraljevsku porodicu venčanjem koja ima diplomu univerziteta.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Gest kraljice Elizabete na sahrani princeze Dajane

 

makonda-tracker