šuška se

Kako je zapravo Kejt Midlton "upecala" princa Vilijama? NJENA MAMA je navodno imala odlično razrađenu strategiju

1

Kerol Midlton, majka princeze od Velsa i buduće kraljice, navodno je "pokretač u porodici" i, da nije bilo nje, teško da bi bila tu gde 

Kejt Midlton sa sestrom Pipom i majkom Kerol pred kraljevsko venčanje 2011.
Kejt Midlton sa sestrom Pipom i majkom Kerol pred kraljevsko venčanje 2011.foto: Frank May / DPA / Profimedia

Čuvena je priča o tome kako je Kejt Midlton postala supruga najpoželjnijeg muškarca u Velikoj Britaniji i, možda, svetu.


Oni su zajedno studirali na Univerzitetu Sent Endruz, družili se, a potom je princ Vilijam ugledao svoju drugaricu Kejt u poluprovidnoj haljini na jednoj humanitarnoj modnoj reviji i počeo da je gleda drugim očima.


Uskoro su bili par, nakratko raskinuli, a nakon desetogodišnje veze venčali su se 2011. godine i potom dobili troje dece: princa Džordža, prinezu Šarlot i princa Luija.

Kako je sada prikazano u šestoj sezoni serije "Kruna", možda nije sve bilo tako spontano. Naime, Kerol Midlton, Kejtina majka i nekadašnja stjuardesa koja je postala preduzetnica, predstavljena je u seriji kao žena koja je imala cilj da spoji svoju ćerku s princem Vilijamom.

 

Beg Belami i Ed Mekvej kao Kejt Midlton i princ Vilijam u serjii 'Kruna'
Beg Belami i Ed Mekvej kao Kejt Midlton i princ Vilijam u serjii "Kruna"foto: Netflix / Everett / Profimedia

Nikada nemoj da pomisliš da na ovom svetu postoji nešto za šta nisi dovoljno dobra – kaže u "Kruni" glumica Iv Best u ulozi Kerol Midlton, koja daje brojna uputstva, poput toga da Kejt mora da stavi jasno do znanja da je slobodna, da mora više da istakne noge itd.


Ali koliko istine ima u tome?


Da li je majka navodila Kejt Midlton do srca princa Vilijama?


Poznato je da je Kejt Midlton najpre dobila mesto na Univerzitetu u Edinburgu, ali je odlučila da odmori od školovanja godinu dana. Za to vreme je bila na Britanskom institutu u Firenci i boravila u Čileu, radila u Sauthemptonu i zatim naredne godine upisala istoriju umetnosti na Univerzitetu Sent Endruz.

 

Kejt Midlton je princeza od Velsa i buduća kraljica-supruga
Kejt Midlton je princeza od Velsa i buduća kraljica-suprugafoto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Da li je presudni faktor za to bilo to što će Sent Endruz pohađati princ Vilijam? Magazin Vanity Fair pokušao je da pronađe odgovor na ovo pitanje.


Bilo je teško – kaže Eni Salcberger, koja je bila na čelu istraživačkog tima u pripremi serije "Kruna". – Moj tim je u potpunosti sastavljen od žena. Nismo hteli da se istraživanje svede na "Vau, ona je stvarno otišla iz Edinburga i odmorila godinu dana da bi ponovo konkurisala na Sent Endruzu zbog novog studenta (Vilijama, prim. prev) koji je trebalo oda počne te godine". Dali smo sve od sebe da pronađemo druge stvari koje bi uticale na njenu odluku.


Tim je utvrdio da je Univerzitet u Edinburgu bio kvalitetnija škola za Kejt jer je, kako kaže Salcbergerova, imao bolji program za istoriju umetnosti.


Bilo je malo obeshrabrujuće, zapravo, doći do zaključka do kog su došli mnogi mediji i koji smo, u ovom slučaju, smatrali tačnim – kaže Eni Salcberger za Vanity Fair.

 

Kejt MIdlton nosila je plavu boju prilikom objavljivanja vesti o veridbi, kao i princeza Dajana nekada
Kejt MIdlton nosila je plavu boju prilikom objavljivanja vesti o veridbi, kao i princeza Dajana nekadafoto: EPA/STR

Kraljevska biografkinja Kejti Nikol ranije je za u svojoj knjizi "Kejt: Buduća kraljica" iznela isto.


To je bio hrabar i vrlo rizičan potez, prilično nenalik Kejtinom karakteru – piše ona. – Nije bilo garancije da će ona dobiti mesto u programu istorije umetnosti na Sent Endruzu, gde je konkurencija bila prevelika kada je Vilijam potvrdio da ga upisuje.

Tina Braun, nekadašnja urednica magazina Vanity Fair, naglašava da "nije bio Kejtin stil da ostavi nešto na čemu je tako naporno radila", kao i da je Kerol bila ta osoba u porodici koja je na ovakav način koristila prilike, a ne Kejt.


Malo je verovatno da bi Kejt bila tu gde je danas bez majčine pomoći u stvaranju ove kraljevske romanse – smatra Tina Braun, koja je napisala knjigu "Papiri o palati".

 

Kerol Midlton sa suprugom na krunisanju kralja Čarlsa III
Kerol Midlton sa suprugom na krunisanju kralja Čarlsa IIIfoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Kerol... svi priznaju kao pokretača u porodici. Ona je ćerka asistenta u prodaji i građevinca, a Majkla Midltona je srela dok je on radio za British European Airways dok je ona bila stjuardesa. Udala se, vredno radila... Njeno poreklo je iz radničke klase, iz porodice stremljenja... – navodi se u ovoj knjizi.


Navodno je Kerol nasledila svoju ambicionost od majke Doroti Goldsmit, koju su zvali Vojvotkinja i koja je želela da bude "glavna cigla u svakom dimnjaku", rekao je jedan njen rođak.


U seriji "Kruna" prikazano je i kako je, navodno, Kejt Midlton završila na modnoj pisti u čuvenoj "goloj haljini" kojom je skrenula Vilijamovu pažnju na sebe. Ona je prikazana kako pretura po garderobi nakon scene u kojoj Kerol Midlton govori:

 

Štikle, ne ravna obuća... Naša je dužnost da koristimo sredstva koja nam je dao Bog.

 

Kejt Midlton na dobrotvornoj reviji u 'goloj haljini'
Kejt Midlton na dobrotvornoj reviji u "goloj haljini"foto: Malcolm Clarke / Daily Mail / Shutterstock Editorial / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Megan Markl i Hari na koncertu Kejti Peri

 

 

makonda-tracker