nije to za njega

"Bio je u NEVERICI zbog njihovog načina života": Kako su Kejt Midlton i princ Vilijam gotovo doveli Harija do suza?

0

Princ Hari, vojvoda od Saseksa, dugo se nije odvajao od brata i snahe i navodno je primetio nešto što mu je zasmetalo

Princ Vilijam, Kejt Midlton i princ Hari bili su nerazdvojni godinama
Princ Vilijam, Kejt Midlton i princ Hari bili su nerazdvojni godinamafoto: EPA/ANDY RAIN

Poznato je da princ Hari danas nema gotovo nikakav – i ako ga ima, katastrofalan je – odnos sa starijim bratom princem Vilijamom, prestolonaslednikom britanskog trona.


Međutim, nije uvek bilo tako, jer su sinovi kralja Čarlsa III i pokojne princeze Dajane nekada bili najbolji prijatelji, iako je Hari u svojim memoarima "Rezerva" otkrio da nije sve bilo tako idealno i on se često osećao nevažnim u odnosu na prvenca.


Godinama su prinčevi Vilijam i Hari i Vilijamova supruga Kejt Midlton bili poznati trojac koji je zajedno završavao kraljevske obaveze i pojavljivao se u raznim prilikama.

 

Mediji su ih zvali "tri musketara", fanovi im klicali još više gde god bi došli grupno, a sada otkrivamo da Hari ipak nije bio toliko oduševljen druženjem s njima.

 

princ vilijam sa suprugom kejt midlton i bratom princem harijem
princ vilijam sa suprugom kejt midlton i bratom princem harijemfoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kraljevska biografkinja Tina Braun, koja je prošle godine objavila knjigu The Palace Papers, ističe da je princ Hari vremenom shvatio da više ne želi da "drži sveću" na porodičnim skupovima Midltonovih, s kojima su Vilijam i Kejt provodili mnogo vremena.


Iako su i dalje bili neverovatno bliski i živeli vrata do vrata u Kensingtonskoj palati, delili kancelariju i družili se često... Hari je žalio za danima kada su tu bili samo Vilijam i on protiv celog sveta – kaže Braunova. – Hari je bio u neverici zbog njihovog društveno-porodičnog načina života i nije mogao da shvati bratovljevu opsesiju tastom i taštom.


Današnji princ i princeza od Velsa navodno su mnogov remena provodili družeći se na selu s porodicom Midlton, što Harija nije preterano zanimalo, a njihov dom "Baklberi mu je bio dosadan do suza".

 

Prinčevi Vilijam i Hari bili su najbolji prijatelji
Prinčevi Vilijam i Hari bili su najbolji prijateljifoto: STEFAN WERMUTH / AFP / Profimedia

U svojoj autobiografiji "Rezerva" princ Hari nazvao je snahu Kejt Midlton "sestrom koju nikad nije imao i uvek ju je želeo", ali je priznao da njegov odnos Vilijamom nije uvek bio sjajan.

 

Nazvao ga je svojim voljem bratom i istovremeno arhineprijateljem, a tvrdio je da je Vilijam nasrnuo na njega fizički, nedugo nakon što je njegovu izabranicu Megan Markl nazvao "teškom, nepristojnom i grubom".

 

 

BONUS VIDEO: Duška Jovanić o princu Hariju

 

 

makonda-tracker