ne baš džentlmenski

Zašto se svađaju Kejt Midlton i Vilijam? Princ je od Dajane nasledio osobinu koja može da mu pokvari brak

0

Kako tvrdi kraljevski biograf, iako princ i princeza od Velsa imaju čvrst i stabilan odnos, oni nisu imuni na svađe, koje mogu da budu vrlo, vrlo žustre

Kejt Midlton i princ Vilijam u braku su od 2011. godine
Kejt Midlton i princ Vilijam u braku su od 2011. godinefoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

O životu britanske kraljevske porodice objavljeno je mnogo knjiga, u kojima upućeni biografi približavaju čitaocima svakodnevicu najpoznatije porodice sveta i kakvi su oni kada se isključe kamere i skinu tijare.


Za to koriste svedočanstva dvorjana, njihovih prijatelja i mnogih drugih ljudi koji čine život kralja Čarlsa, prinčeva Vilijama i Harija, Kejt Midlton, Megan Markl...


Jedna od onih o kojima se posebno priča ovih dana je "Stvaranje moderne monarhije" Roberta Džobsona, koji je izneo niz interesantnih tvrdnji, a najviše se piše o odnosu Vilijama i Kejt Midlton, princa i princeze od Velsa.

Autor tvrdi da se ovaj par često svađa, da su njihove rasprave "žestoke" i da princ Vilijam počne da "viče kada izgubi živce".

 

Kejt Midlton i princ Vilijam u braku su od 2011. godine
Kejt Midlton i princ Vilijam u braku su od 2011. godinefoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Džobson piše da budući kralj Velike Britanije ima "prilično ekstremne promene raspoloženja, baš kao što je imala i (njegova majka princeza, prim. prev) Dajana".


Ona je jednog trenutka mogla da vam bude najbolja prijateljica, a sledećeg najgori neprijatelj – kaže ovaj kraljevski biograf.


Džobson piše da mu je jedan bivši zaposleni britanske kraljevske porodice rekao da se princ Vilijam i Kejt Midlton jednako vatreno brane "ako neslaganje dovede do povišenih tonova".

 

Princ Vilijam i Kejt Midlton bili su u vezi desetak godina pre braka
Princ Vilijam i Kejt Midlton bili su u vezi desetak godina pre brakafoto: Ben Birchall / PA Images / Profimedia

Ali oni poznaju jedno drugo prilično dobro, tako da sve uglavnom prođe brzo – piše autor. – Ona, u celini, ima umirujući uticaj na njega.


Međutim, uprkos navodnim žustrim svađama, par ima čvrstu vezu, kaže Džobson, koji dodaje da Kejt suprugu pomaže da ojača samoupouzdanje i da među njima nema ljubomore.


Da princ Vilijam može da ima kratak fitilj svedočio je i njegov mlađi brat princ Hari, koji je u svojoj knjizi "Rezerva" opisao jednu svađu s prestolonaslednikom, u kojoj je naveo da je okršaj postao čak i fizički. Hari je pisao da ga je VIlijam bacio na pod tokom rasprave o Megan Markl, koju je nazvao "nepristojnom".

 

Princ Hari napisao je u memoarima da ga je brat Vilijam fizički napao
Princ Hari napisao je u memoarima da ga je brat Vilijam fizički napaofoto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kako je Kejt Midlton pokušala da smiri princa Luija na krunisanju

 

makonda-tracker