rolerkoster

AFERA ju je KOŠTALA BRAKA, šest meseci nije smela da izađe iz kuće: Život najlepše žene u Holivudu nikada nije bio lak

0

Kim Besindžer je žena koja je postigla neverovatan uspeh, ali i velike probleme.

Stara fotografija Kim Besindžer i Aleka Boldvina sa ćerkom
Stara fotografija Kim Besindžer i Aleka Boldvina sa ćerkomfoto: Keith Butler / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedna od najlepših glumica Holivuda svih vremena definitivno je Kim Besindžer, koja je pre nekoliko dana napunila jubilarnih 70 godina.

 

Ova slavna glumica proslavila se ulogama u brojnim sjajnim filmovima, a pored veličanstvene karijere, imala je i fascinantan privatni život, od uspona do padova i bolesti.

 

Kim se kao tinejdžerka bavila baletom, a bila je toliko lepa da je na jednom takmičenju osvojila titulu mis, nakon čega je postala model u jednoj poznatoj agenciji. Pojavila se u brojnim reklamama, ali nije bila oduševljena tim poslom, stalnim odlascima na fotografisanja i opterećivanjem fizičkim izgledom.

 

Osećala sam se kao da se davim — rekla je ona.

Od manekenstva se preorijentisala na glumu, a veliki ulaz u svet uspeha otvorila joj je uloga u filmu o Džejmsu Bondu.

 

Ljubavni život

 

Iako je poznat njen brak sa Alekom Boldvinom, Kim se udala jednom pre njega, i to za šminkera Rona Snajdera-Britona 1980. godine. Bili su zajedno 9 godina, a razorila ih je Kimina afera sa Ričardom Girom 1986. Ron je pronašao ljubavna pisma, pa ih je pratio do restorana gde ih je video kako se ljube. Narednih godina su pokušavali da spasu svoj brak, ali razveli su se napokon i Kim mu je 8 godina plaćala alimentaciju od 9000 dolara mesečno.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Basinger (@kim.basinger)

 

Nakon razvoda, bila je u vezi sa Džonom Pitersom, kao i sa Prinsom, slavnim pevačem, a 1990. je upoznala glumca Aleka Boldvina.

 

Upoznali su se na setu i nastavili da glume zajedno u nekoliko ostvarenja. Ćerku Ajrlend su dobili 1995, rastali se 2000. i razvod je finalizovan 2002. godine.

 

Kim Besindžer i Alek Boldvin
Kim Besindžer i Alek Boldvinfoto: © Universal Pictures / AFP / Profimedia

Njihova veza bila je burna, protkana ludom ljubavlju i emocijama, a Alek bi joj često govorio: "Znaš li da te mrzim?" O Kim je uvek pričao kao o najlepšoj ženi koju je sreo i kako nikada nije mogao da poveruje da će se jednog dana zaista rastati.

 

Kim je danas u vezi sa frizerom Mičem Stounom, i to od 2014. godine, a svoju privatnost ne eksponiraju.

Borba sa agorafobijom

 

1999. godine, u HBO dokumentarcu Panika, Kim je govorila o paničnim napadima i tome kako je razvila agorafobiju, te nije mogla da napusti kuću 6 meseci nakon što je imala panični napad u jednoj radnji.

 

Počelo je dok je bila u školi, a osećala se jako usamljeno i bila joj je potrebna pomoć, koju nije mogla da nađe.

 

Kim Besindžer borila se godinama s agorafobijom
Kim Besindžer borila se godinama s agorafobijomfoto: EPA/JIMMY MORRISON

Na kraju joj je pomogao klinički psihijatar, doktor Ronald.

 

Doktor mi je dao novi početak, naučila sam ponovo da vozim. To je bio proces, nikada mi neće biti lako da ustanem javno pred publikom. Mislim da mi je bolje, ali to su sitni koraci.

 

Bonus video

NA DRUŠTVENIM MREŽAMA HOLIVUD, A U DUŠI PAKAO! Stručnjak otkriva koji su najčešći okidači LETNJE DEPRESIJE i kako se manifestuje

 

makonda-tracker