u krevetu s neprijateljem

"Znaš li da te MRZIM?", često ju je pitao: Priča para zbog kog smo 90-ih svi uzdisali puna je strasti, bola i očaja

0

Iako je njihova ljubav počela uz romantiku i vatromet, ogromna strast koju su osećali se okrenula protiv njih i glumci su uskoro jedno drugom postali najveći neprijatelji

Alek Boldvin i Kim Besindžer bili su zlatni par 90-ih
Alek Boldvin i Kim Besindžer bili su zlatni par 90-ihfoto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Kada je Kim Besindžer čula da će u filmu "Čovek za ženidbu" (The Marrying Man) igrati s Alekom Boldvinom, rekla je režiseru Džeriju Risu:


Bićemo sjajan par!


Kako je pisao People, glumci su se sastali na večeri kako bi razgovarali o filmu i svojoj saradnji, ali su stvari uskoro postale vrlo romantične. I zahuktale se neočekivano brzo.


Poljubio me je, a zatim me pitao da li želim decu – rekla je glumica, koja je to smatrala, kako je istakla, "psihotičnim" i pokušala da vrati razgovor na film.


Boldvin je iste večeri pozvao jednog prijatelja i rekao mu da ga Kim Besindžer izluđuje i da će ona postati njegova supruga.

 

 

Kako su se (za)voleli Alek Boldvin i Kim Besindžer?


Za Kim, emocije su se rodile malo kasnije – kada su jednom prilikom zajedno putovali ka setu, videli su kako jedan automobil udara psa i beži. Glumica je zamolila Boldvina da odvedu psa veterinaru, a on je pristao.


Ako ona želi da izađeš na auto-put i uzmeš psa, ti iskočiš iz automobila i podigneš psa – rekao je kasnije glumac za Vanity Fair. – Nosiš 16 kesica na aerodrom ako ona želi da gricka seckane bademe. Ona ne želi dijamante, krzno i penthaus; ona hoće seckane bademe. Ako je 20 stepeni ispod nule, a Kim želi supu od povrća, ja obujem čizme i odem po nju. Jer ja volim Kim. Kimin ukus je jednostvan, ali ona ne želi stvari koje svi drugi žele.

Par, ni da je hteo, nije mogao da sakrije koliko je zaljubljen, pa niko nije bio iznenađen kada su se venčali 1993. godine, na plaži pored Boldvinove kuće na Long ajlendu.


Dve godine kasnije, dobili su ćerku Ajrlend Boldvin i u prvoj polovini devedesetih važili za jedan od omiljenih holivudskih parova.


Njihov život delovao je idilično: putovali su, beskrajno se voleli, provodili sa ćerkom svaki slobodan trenutak, zajedno su brinuli o 12 pasa, a Alek Boldvin nije prestajao da priča na sav glas o tome koliko je posebna i neuobičajena žena. Nazivao ju je "apsolutno izluđujuće neobičnom", "egzotičnom, "ljupkom", "tako čudnom"...

 

Alek Boldvin i Kim Besindžer bili su u braku od 1993. do 2002.
Alek Boldvin i Kim Besindžer bili su u braku od 1993. do 2002.foto: LARGO ENTERTAINMENT / Entertainment Pictures / Profimedia

 

Bolan kraj ljubavi Kim Besindžer i Aleka Boldvina


Glumica je sa osmehom pričala kako bi joj suprug ponekad rekao: "Znaš li da te mrzim?", a onda bi mu rekla: "Mrzim i ja tebe", što se ispostavilo lošim receptom za brak.


Posle decenije ljubavi, Kim Besindžer podnela je zahtev za razvod. U januaru 2001. godine, ona je odlučila da se rastane od Boldvina, a iako je izbegavala da govori javno njen otac Don se oglasio za People.


– Razmišljala je o ovome godinu i po dana. Volim Aleka... On je najljubazniji i najvelikodušniji čovek koga sam upoznao u životu i prevazišao je neke veoma teške stvari... Sve osim jedne – svog besa. Alek ima tu vrstu besa kada se poseže za bolnim stvarima, nečim što se desilo pre godinu ili dve, a onda time maltretira Kim. To se događa javno. A kada je počelo da se dešava i pred Ajrlend, Kim je konačno rekla: "To neću da trpim".

 

Alek Boldvin i Kim Besindžer bili su zlatni par 90-ih
Alek Boldvin i Kim Besindžer bili su zlatni par 90-ihfoto: © Universal Pictures / AFP / Profimedia

Prava drama usledila je kada su na red došli formalni deo raskida – brakorazvodna parnica i podela starateljstva.


Moja bivša žena je neko od koga nisam mogao ni da zamislim da ću se razvesti – rekao je Alek Boldvin za New York Times nekoliko godina kasnije. – Svi savetnici su mi pričali da sklopim predbračni ugovor. Mislio sam da je zauvek. Bili smo veoma naivni.


Dok je još borba za starateljstvo bila u toku, do javnosti su dospeli snimci na kojima Boldvin verbalno maltretira i vređa Kiminu i njegovu ćerku putem telefona, nazivajući je, između ostalog, "nepristojnom i nepromišljenom malom svinjom". Alekov pravni tim optužio je Kim da je poslala medijima ovaj snimak, što je glumica oštro demantovala.

Glumac je o razvodu pisao u svojoj knjizi "Obećanje nama samima", u kojoj je Kim Besindžer opisao kao "pravni ekvivalent Minhauzenovog sindroma" i otkrio da mu je vest o svojoj trudnoći saopštila tonom kojim se nekome kaže da mu je razbijen automobil.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Basinger (@kim.basinger)


Glumica, reklo bi se, nije bila oduševljena medijskim cirkusom u koji se sve pretvorilo.


Moj privatni život je pretvoren u javno prikazivanje bog zna čega. Odlučila sam da ga sačuvam koliko sam mogla, da bi moja ćerka imala malo privatnosti. Nažalost, to nije bio slučaj s drugom stranom – rekla je za The Guardian 2009.


Boldvin je nastavljao da se priseća svog braka i razvoda i za isti list rekao da je doživeo veliki bol od nekoga za koga nije mogao da pretpostavi da je "sposoban za vrstu ponašanja kakvu očekuje od markiza de Sada".

 

Godinama kasnije, opisao je Kim kao "jednu od najlepših žena koje su ikada živele" i priznao da ni takav razvod kroz kakav su prošli ne može da mu pomuti sud o njenoj lepoti.

 

Alek Boldvin i Kim Besindžer 1992. godine
Alek Boldvin i Kim Besindžer 1992. godinefoto: PHOTOlink / Everett / Profimedia

Nakon što je prošlo mnogo vremena i strasti su se smirili, Kim Besindžer je rekla da su Alek i ona "sada kul" i da "život ide dalje". Ipak, ona nije propustila priliku da ponovo potkači Boldvina.


– Snimala sam ovaj film "Čovek za ženidbu" , kada sam upoznala svog muža Aleka Boldvina, ali sam se kolebala jer mi je tada ponuđena i uloga u filmu "U krevetu s neprijateljem". Zar nije smešno što sam odbila "U krevetu s neprijateljem", a onda otišla u krevet s neprijateljem? – rekla je kroz smeh.

 

BONUS VIDEO

Ćerka Aleka Boldvina priznala da je silovana

 

makonda-tracker