posvećena deci i poslu

Prelepa, obrazovana, uspešna: Znate li koja poznata Srpkinja je snaha Ljubivoja Ršumovića i sestra Borke Tomović?

0

Ana Tomović Ršumović veoma je uspešna u svojoj profesiji, a njeni najmiliji dobro su nam poznati.

Ana Tomović Ršumović
Ana Tomović Ršumovićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Srpska glumica Borka Tomović slavu je stekla ulogom Maje u seriji "Ljubav, navika, panika", a veliku pažnju privukla je ulogom Vesne Đurić u seriji "Crna svadba".

 

Borka je u braku sa sportistom Novicom Bjelicom, ali ima podjednako uspešnu sestru!

 

U pitanju je četiri godine starija Ana Tomović Ršumović. Ana je rediteljka, a ujedno i supruga režisera, scenariste i dramaturga Vuka Ršumovića, kao i snaha pisca Ljubivoja Ršumovića. Ana je diplomirala pozorišnu i radio režiju na FDU u Beogradu u klasi Egona Savina.

 

Ana je stvarala na teatarskim scenama Beograda, Zagreba, Sarajeva, a radila je i na čuvenim komadima kao što su "Zločin i kazna" Dostojevskog, Brehtova "Majka Hrabrost i njena deca"...

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

 

Ana i Vuk imaju dvoje dece, Vida i Nađu.

 

Pokreće me ljubav, moja deca, porodica. To su stvari koje me motivišu i stalno stavljaju pred nove zadatke. Zbog njih moram da budem i bolji čovek i bolji umetnik, i da se razvijam u svakom smislu — rekla je svojevremeno Ana.

 

Zbog prirode posla, Ana i Vuk ne mogu da imaju rutinu s decom, ali trude se da se prilagode jedni drugima i organizuju se spram obaveza.

 

Vuk Ršumović sa Draganom Bjelolgrlićem na premijeri 'Čuvara formule'
Vuk Ršumović sa Draganom Bjelolgrlićem na premijeri "Čuvara formule"foto: A.H./ATAImages

 

Kada Ana radi na novoj predstavi, a često se dešavalo da radi u drugom gradu ili zemlji, ja se prilagodim. Isto to čini i ona, kada ja snimam. Bilo bi bolje da naša deca imaju isplanirane strukturisane živote i mi se trudimo da im to pružimo, ali priroda našeg posla nam to otežava. Sećam se kada smo Ana i ja učestvovali sa projektom na Sarajevo film festivalu i poveli smo Vida. Pripremali smo javnu prezentaciju tog projekta, vežbali i bila je stresna situacija. Vid je tada rekao: 'To što vi radite je najteži posao na svetu i ja neću time da se bavim'. Oni rastu okruženi sa svih strana ljudima koji se bave kreativnim poslom — kazao je za Sputnjik Vuk Ršumović.

 

Ana je u odličnim odnosima sa svekrom Ljubom Ršumovićem
Ana je u odličnim odnosima sa svekrom Ljubom Ršumovićemfoto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Ana je govorila o tome i u kakvim je odnosima sa Ljubivojem Ršumovićem.

 

— Ljubivoje je tiha pozitivna podrška i izvor beskrane duhovitosti i lepote reči. Vid i Nađa obožavaju da im čitamo njegove pesme. Vreme provedeno sa dedom je uvek šaljivo i pod utiskom njegovih pesama i tog načina sagledavanja sveta — rekla je Ana Tomović za Sputnjik.

 

Bonus video

Premijera "Čuvara formule" u Sarajevu

 

makonda-tracker