ne guši je

Ima NEOBIČNO i PRELEPO ime: Hristina Popović rodila je ćerku uprkos prognozama, a vaspitava je na poseban način

0

Hristina Popović majka je devojčice neobičnog imena i karaktera koji nikako ne želi da sputava i guši.

Hristina Popović
Hristina Popovićfoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Glumica Hristina Popović žena je neverovatne životne priče i avanturističkog duha. U njene najvrednije i najvažnije uspehe definitivno se ubraja ćerka Luča, devojčica koja je, baš kao i njena mama, posebnog duha.

 

Hristina ističe da "nema poseban način" odgajanja deteta, već joj dopušta da bude svoja.

 

Ja nemam način odgajanja deteta. Ona se igra i dalje jer ja volim da se igram i dalje. Svi u mojoj porodici su sačuvali to dete u sebi. Nemam neki sistem vaspitavanja, nego ono što je roditelj shvatam da je to nekako taj kod koji oni preuzimaju. Na primer, ja sam odrastala nekako u dubljim porukama. Keva drži pljugu i kaže: “Nemoj slučajno ikad da piješ alkohol”, a ćale drmne viski. Nemoj da piješ, nemoj da pušiš, a zapravo oni to sve rade. To prilično zbunjuje dete. Sve ono što ja živim inače, živi i ona zajedno sa mnom — ispričala je jednom prilikom Hristina.

 

Hristina je Luču dobila s hrvatskim glumcem Bojanom Navojcem, s kojim se upoznala na snimanju filma "Parada" 2011. godine. Kako je ona otkrila jednom prilikom gostovanja u potkastu Galeba Nikačevića, rečeno joj je da neće moći da postane majka, a ona je pobedila ovu prognozu.

 

Motivacija je moje najbolje oružje, uvek ih imam nekoliko u džepu, za svaki slučaj, ali kada ih ponestane, obratim se školovanim ljudima za to. Mom samopouzdanju dosta je pomoglo i to što sam počela da lagano ispitujem svoje granice i pobeđujem samu sebe. Naime, tokom letovanja s mamom i tek rođenom ćerkom u Budvi, u našoj kući, negde 2014. godine, počela sam da šetam i shvatila da mi to prija, zatim sam instalirala aplikaciju po kojoj jedan minut trčiš najbolje što umeš, drugi pešačiš. Pomislila sam: "Što neću to moći, evo rodila sam dete, rekli su mi isto da ni to nema šanse da se desi i desila se i predivna je".

 

Bojan Navojec, glumac s kojim je Hristina dobila ćerku
Bojan Navojec, glumac s kojim je Hristina dobila ćerkufoto: Youtube Printscreen

 

— I tako za dve nedelje boravka na primorju uspela sam da istrčim pet kilometara. Nakon toga dobila sam veliko samopozdanje i zapitala se šta ja to sve mogu. U 33. godini sam promenila život, potpuno sam izbacila psihoaktivne supstance, alkohol na prvom mestu. Nije to išlo uz stil samohrane keve — rekla je glumica kroz osmeh.

Kako joj je bilo važno da pobeđuje sebe i na taj način se izgrađuje, Hristina svoje dete ne guši, već je pušta da se ispoljava na način koji njoj prija kao detetu.

 

Puštam to njeno biće da se ispoljava jer je to ono što je meni zapravo interesantno. Nije i interesantno da imam neko vaspitano dete koje je pod normama. Bitno je da zadrži sebe.

 

Hristina Popović sa Lučom na premijeri filma 'Nije loše biti čovek'
Hristina Popović sa Lučom na premijeri filma "Nije loše biti čovek"foto: Antonio Ahel/ATAImages

Kako kaže, podržava je i kada ima neobične i “šašave” ideje.

 

Moje dete želi da bude astronaut, to sam inače i ja želela. Za razliku od mojih, ja neću reći: “Gde ćeš ti u svemir?”-— kazala je Hristina gostujući na crnogorskoj Televiziji “E".

 

Hristina Popović sa mamom i ćerkom Lučom
Hristina Popović sa mamom i ćerkom Lučomfoto: Milan Maricic/ATAImages.

Ona ističe da joj se dopada osoba u koju Luča raste:

 

Meni je kod Luče najinteresantnije što je ona svoja. Vrlo je bitno da se dete dopada roditeljima. Ima dece koje se prosto ne sviđaju roditeljima. To je jedna tabu tema. Meni se moje dete veoma sviđa i obožavam da provodim vreme sa njom. Duhovita je. Niko me lepše ne proziva od nje.

 

Bonus video

"IMA DANA KADA BIH JOJ ISKOPALA OČI!" Šok priznanje Goce Tržan o svojoj ćerki Leni: Moje dete ume da se bori i DA KAŽE NE

 

makonda-tracker