dobitnik "dobričinog prstena"

DECENIJAMA je u braku sa slavnom glumicom, deca su im SVE u životu: Ovo su supruga i deca glumca Borisa Isakovića

0

Glumac Boris Isaković, 35. dobitnik "Dobričinog prstena", godinama je u srećnom braku s koleginicom.

Boris Isaković je 35. laureat nagrade 'Dobričin prsten'
Boris Isaković je 35. laureat nagrade "Dobričin prsten"foto: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Boris Isaković postao je 35. laureat nagrade "Dobričin prsten", za životno delo u 2022. godini. Ova prestižnna nagrada uručena je danas Borisu Isakoviću na velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu, i to od strane glumca Petra Božovića.

 

Osim Borisa, nominovani su i Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Gorica Popović, Anita Mančić, Branislav Milićević, Saša Torlaković, Tihomir Stanić i Rade Šerbedžija.

 

Boris Isaković jedan je od naših najistaknutijih glumaca još od devedesetih godina, kao i dobitnik brojnih nagrada, a nema sumnje da je "Dobričin prsten" jedno od onih priznanja koji predstavljaju i krunu karijere.

Neke od značajnijih Borisovih ostvarenih uloga jesu u filmovima i serijama "Apsolutnih sto", "Klopka", "Sestre", "Quo vadis, Aida?", "Folk" "Sumnjiva lica, "Senke nad Balkanom" i "Porodica".

Ipak, o privatnom životu ovog glumca ne zna se mnogo. Pri primanju nagrade "Dobričin prsten", on se zahvalio svojim najmilijima.

 

Mojoj Jaci, mojoj Uni, mom Stefanu, mom ocu, koji me je i zarazio pozorištem i mojoj ćuvenoj maćehi Seki, od koje sam svašta nešto naučio — rekao je glumac, između ostalog, nakon što je primio ovu prestižnu nagradu.

 

Prva osoba koju je pomenuo jeste njegova supruga, glumica Jasna Đuričić, s kojom je u braku gotovo tri decenije, odnosno, od 1996. godine.

 

 

Imaju dvoje dece, Unu i Stefana.

 

‒ Veliki su, pa možda zato Boris i ja više ne pričamo toliko o njima, ali mogu vam reći da su oni naša najveća sreća. Sve što smo postigli u svojim karijerama ne bi nam bilo važno da oni nisu postali dobri ljudi. Ako njima nešto ne štima, ni meni ne štima. Ako su oni okej, onda i ja letim. Ništa ne može da vas usreći, ali i da vas rastuži, kao dete ‒ rekla je jednom prilikom Jasna.

Stefan je završio dramaturgiju u Novom Sadu, a sada živi u Beogradu. Piše scenarija, radi na mnogim projektima, a Una je završila scenski dizajn, a sada je u Berlinu na master studijama. Nisu glumci, ali oboje su se pronašli u dramskoj umetnosti i drago mi je zbog toga.

 

Jasna Đuričić i Boris Isaković skladan su glumački par
Jasna Đuričić i Boris Isaković skladan su glumački parfoto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

Jasnin i Borisov odnos definitivno je jedan od najskladnijih među brakovima poznatih ličnosti, a oni biraju da se ne eksponiraju previše, iako su oboje slavni.

 

‒ Smatramo da je normalno da se ogledamo jedno u drugom, ja u Borisu, on u meni. Čuli smo sve te floskule „ljubav mora da se zaliva“, „na ljubavi mora da se radi“. Tačno je i to, ali uspeva samo ako svako, pre svega, radi na sebi. Da bi dvoje izgradilo odnos, svako mora da bude prvo zagledan u sebe i tek onda će na pravi način moći da vidi onog drugog ‒ kaže Jasna i dodaje:

 

Boris nije moj, niti sam ja njegova. Svako je biće za sebe. Tu je ključ. Kada smo uspostavili takav odnos, postali smo vrlo dobri prijatelji i možemo da pomognemo jedno drugom.

 

Bonus video

Govor Borisa Isakovića nakon uručivanja nagrade Dobričin prsten

 

makonda-tracker