mogla je da pokori svet

Zbog ljubavi je ODBACILA TITULU i šanse: Prelepa misica se udala za brata Emine Jahovića, pa razvela, a ovako danas živi

0

Prelepa Dina Džanković kao mlada je dobila prestižnu titulu, a rešila je da se posveti porodici.

Dina Džanković je bila poslednja misica Srbije i Crne Gore
Dina Džanković je bila poslednja misica Srbije i Crne Gorefoto: EPA/SASA STANKOVIC

Prelepa Dina Džanković iz Novog Pazara ostaće upamćena kao poslednja misica

nekadašnje Srbije i Crne Gore, a tu krunu dobila je iz drugog pokušaja.

 

Dina je krunisana za najlepšu 2005. godine,  a njena sledeća stanica na putu ka uspehu bio je izbor za Mis sveta, koji se te godine održavao u Kini, ali nije postigla zapažene uspehe.

 

Ipak, premda je tada imala nepunih 20 godina i delovalo je da je njena karijera u svetu manekenstva tek započela svoj uspon, Dina je rešila da se odrekne titule.

 

Kako to uglavnom biva, razlog je bio romantične prirode i — ljubav.

Dina se zaljubila u Mirsada Turkdžana, košarkaša starijeg od sebe deset godina, koji je inače i brat Emine Jahović. Kako su pisali mediji, Dina se odrekla titule, otputovavši u Tursku, gde se udala za košarkaša nakon nekoliko meseci veze.

 

Dina i Mirsad znali su se još iz Novog Pazara, a kada je već stasala i počela da se bavi manekenstvom, Mirsad je bio rešen da je osvoji, pa je pronašao njen broj telefona. Nakon što su organizovali sastanak, brzo su započeli vezu i potom se i venčali.

 

1 / 6 Foto: EPA/SASA STANKOVIC

 

Par je dobio troje dece, sina Nusreta Kana i ćerke Nabu Kariju. Nakon samo nekoliko meseci od rođenja trećeg deteta, početkom 2012. godine, Mirsad i Dina rešili su da se rastanu, a njihov razvod pratile su brojne kontroverze.

 

Mirsad se nekoliko godina kasnije oženio Dušicom Trninić, s kojom je dobio dva sina, a njegova sestra Emina ostala je u dobrim odnosima sa Dinom, te, kako pišu mediji, redovno viđa decu svog brata.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dina (@dina.dzankovicc)

 

Inače,  kako piše Zadovoljna, Dina danas živi u Turskoj sa svojom decom u elitnom evropskom delu Istanbula – Etileru, a radi kao modna dizajnerka i dizajnerka enterijera.

 

Bonus video

Misica Anja Radić o izboru za mis i srpskoj kulturi

 

makonda-tracker