(foto)

Jugoslavija je imala prelepe misice, a ona je bila — NAJLEPŠA: Jedan potez ju je SKUPO koštao, a ovako danas izgleda

1

Prema mnogim anketama, Bernarda Marovt važi za najlepšu mis koju je Jugoslavija ikada imala, a jedan peh ju je puno koštao.

foto: Printscreen
foto: Printscreen

Prelepa Bernarda Marovt, prema mnogim anketama, bila je najlepša misica bivše Jugoslavije. Mada je nekadašnju državu krasio velik broj lepotica, a Bernarda je imala i lice i telo bez premca. Ipak, zbog jedne svoje odluke nije uspela da se "probije" na izboru za najlepšu ženu sveta.

 

Misice su uvek imale veliku odgovornost, a bivša Juga sigurno pamti jednu od najlepših žena koju je imala na svojim izborima za najveću lepoticu.

Bernarda nije bila samo poznata u Jugoslaviji, već je bila proglašena i Top-modelom Italije 1990. i Top-modelom Evrope 1992. 

 

Kako se pisalo, ona je na vrhuncu svoje karijere zarađivala čak tri hiljade dolara dnevno!

 

Bila je predodređena za uspeh, a godišnji kalendar magazina Start za 1982. godinu zbog Bernardinih slika prodat je u neverovatnih 350.000 primeraka.

Ona je čak postala i mis "Starta" i mis "Penthausa", a onda je odlučila da okuša sreću na izboru za najlepšu.

 

1 / 5 Foto: Printscreen

 

U tome je i uspela! Bernarda je izabrana za mis Jugoslavije na izboru u Zagrebu, gde su pevali Zdravko Čolić i Lepa Brena, dve tada najveće jugoslovenske estradne zvezde.

 

Na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu  ušla je u polufinale, odnosno, među 15 tada najlepših devojaka sveta. Međutim, diskreditovali su je zbog golišavih fotografija objavljenih u "Startu". Dva dana pre izbora, najtiražniji britanski dnevnik Daily Mirror je objavio golišave fotografije jugoslovenske misice, pa je ona već u samom startu diskvalifikovana pred očima miliona.

 

To je nije sprečilo da osvoji titulu mis fotogeničnosti — najfotogeničnije devojke na planeti.

 

Bernarda je danas na pragu 7. decenije, ali i dalje radi kao model i snima reklame. Uz to, ona izgleda fantastično! 

 

 

Živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano), gde ima modnu agenciju, a često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja. Već godinama u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje foto-modela, a otvorila je i školu manekenstva za mlade.

 

 

 

makonda-tracker