i dalje prelepa

50 godina je delila dobro i zlo sa Gordanom Mihićem: Ovako danas živi legendarna diva Vera Čukić

1

Pre nekoliko godina, Vera Čukić ostala je bez svog životnog saputnika i najveće ljubavi, čuvenog Gordana Mihića.

Veru Čukić danas nemamo često prilike da vidimo u javnosti
Veru Čukić danas nemamo često prilike da vidimo u javnostifoto: Dragana Udovičić

Jedna od naših najdugovečnijih glumica i diva jugoslovenske kinematografije, Vera Čukić, pred kamere je poslednji put stala 2011. godine, ali njene ljubavne priče s Gordanom Mihićem se i danas mnogi sećaju sa osmehom.

 

Nedavno smo imali prilike da je vidimo na fotografiji tokom porodičnog ručka sa ćerkom Ivanom Mihić. Ona i u devetoj deceniji izgleda tako prefinjeno i barem dve decenije mlađe, a uvek je i bila jedna od najlepših glumica.

 

Prošle godine je Vera u Jugoslovenskoj kinoteci primila Zlatni pečat za doprinos filmskoj umetnosti, za osamdeset uloga ostvarenih u filmovima, TV dramama i serijama.

Znam koliko bi se Gordan obradovao kada bi znao da sam dobila nagradu. On se više radovao mojim uspesima nego svojim. To mu je bilo važno, da sam ja srećna i zadovoljna – rekla je tom prilikom, ne krijući koliko joj nedostaje suprug, koji je preminuo 2019. godine.

 

Vera Čukić prima nagradu
Vera Čukić prima nagradufoto: Ana Paunković

Slavni scenarista, reditelj i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti, Gordan Mihić, preminuo je 2019. godine, u 80. godini života.

 

Gordan Mihić
Gordan Mihićfoto: Zorana Jevtić

Posle Gordanove smrti, Vera se povukla i iz grada i sada živi sa ćerkom Ivanom Mihić na selu.

 

Udaljena sam četrdesetak kilometara od grada. U predivnom sam kraju, u kući koju smo Gordan i ja, a kasnije i naša ćerka Ivana, izgradili. To traje pedeset godina i toliko sam sa Gordanom bila životni drug. Održavam tu našu kuću, trudim se da bude u dobrom stanju, trudim se oko moje Ivane i onih koje volim.

 

Ivana Mihić velika je podrška majci Veri
Ivana Mihić velika je podrška majci Verifoto: Dragan Kadić

Više i ne pišem. Posle dve knjige koje sam objavila, počela sam da pišem i treću, napisala sam tridesetak stranica i onda prestala. Ponele su me druge stvari − izjavila je svojevremeno Vera Čukić za "Gloriju".

 

Bonus video

JUGOSLAVIJA JE NA DANAŠNJI DAN SLAVILA DAN MLADOSTI: Muzej Jugoslavije priredio bogat program

 

makonda-tracker