zvala ga je posebnim nadimkom

Bili su KAO BRAT I SESTRA i doživeli teške sudbine: Žarka Lauševića i slavnu glumicu pratila je ZLA KOB

0

Čuveni glumac Žarko Laušević (63) preminuo je posle kraće bolesti, saopštila je njegova supruga Anita, a odlazak jedne od najvećih zvezda našeg glumišta oplakuju milioni fanova i brojne kolege

Žarko Laušević u filmu 'Nož'
Žarko Laušević u filmu "Nož"foto: Zarko Lausevic/YouTube Printscreen

Glumac Žarko Laušević, koji je izgradio višedecenijsku uspešnu karijeru i svojim talentom obeležio neke od najpopularnijih projekata u istoriji srpske i jugoslovenske kinematografije, bio je omiljen među kolegama.


Nakon što je njegova supruga Anita Laušević, u ime porodice, objavila saopštenje da je glumac preminuo, mnoge poznate ličnosti, na prvom mestu njegove kolege, oprostile su se emotivnim porukama od obožavanog Lauša.


Među onima kojima će najteže pasti ove vesti svakako je njegova koleginica i prijateljica Merima Isaković, koja ga je uvek smatrala članom porodice.

 

Merima Isaković i Žarko Laušević poznavali su se još od studija
Merima Isaković i Žarko Laušević poznavali su se još od studija foto: Youtube Printscreen

Tupčo. Moj divan prijatelj, pa i više: duša koja čedno dodiruje najtananiji deo bića u meni. Bili smo kao porodica iako krvlju nismo vezani. Za mene Tupčo. Za sav ostali svet Žarko Laušević – rekla je glumica svojevremeno u intervjuu za "Nedeljnik".

Prijateljstvo Merime Isaković i Žarka Lauševića

 

Merima Isaković i Žarko Laušević bili su velike zvezde stare Jugoslavije, a već na početku su se izdvojili velikim talentom i lepotom. Oboma im je predviđana velika karijera, doživeli su ogroman uspeh maltene preko noći, svojevremeno su igrali brata i sestru u predstavi "Staklena menažerija" 1991. godine.


Bilo je dovoljno da me Ljiljana Todorović, rediteljka predstave, pita da li hoću da igram sa Lauševićem. Nisam u opšte pitala u kojoj predstavi. Odmah sam pristala. Žarko i ja smo dobri prijatelji još od Akademije, među nama je uvek postojao neki fluid – istakla je je Merima. – Koliko mi je poznato, bila je to jedina predstava koja se igrala dva puta dnevno, ujutru i uveče... Publika nas je doživljavala kao dve osobe spojene u jedno isto biće.

 

Žarko Laušević u filmu 'Boj na Kosovu'
Žarko Laušević u filmu "Boj na Kosovu"foto: Centar Film/YouTube Printscreen

Ove kolege i veliki prijatelji oboje su doživeli teške sudbine.


Dok je dobro poznato da je Žarko Laušević proveo godine iza rešetaka nakon što je usmrtio dva lica i ranio još jedno u Podgorici početkom devedesetih, Marima je doživela saobraćajnu nesreću. U njoj je zadobila teške povrede kiče, pa je usled toga ostala nepokretna.

Kako je ispričala u svom intervjuu za pomenuti časopis, Merima i Žarko mogli su da pređu granicu prijateljstva, ali nikada to nisu učinili.


Ne zato što nismo mogli, već zato što nije priroda našeg odnosa – rekla je glumica.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Šuša (@majashusha)

Kako je ispričala, odmah nakon što joj je tadašnji suprug Vladica saopštio da je Laušević priveden, ona je otišla u Spuž da poseti prijatelja.


Tupčo sede, drhetći i lomeći ruke u beznađu. Oči su mu bile krvave jer su se, prilikom tog nesretnog napada mladića na njega sočiva naglo usekla u oba oka. Cvokotao je gledajući u mene. Verovatno me nije ni mogao videti jer je nosio dioptriju sočiva minus šest. Čuo je moj glas: "Tupčo, to sam ja". Ponavljao je: "Znam, znam, Tupčo, ja sam, ja sam... ja sam možda ubio... Ja sam možda ubio... Dva mladića su ranjena, možda sam ih ubio" – ispričala je.

 

BONUS VIDEO

Premijera  filma Heroji Halijarda, poslednjeg filma Žarka Lauševića

 

makonda-tracker