iz porodičnog kuvara

Nema slađe kuhinje od – mamine: Ivana Mihić podelila recept Vere Čukić za nezaboravni VOĆNI KOLAČ

0

Glumica Ivana Mihić obradovala je pre izvesnog vremena svoje pratioce na Instagramu receptom za kolač kome se uvek rado vraća

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Proslavljena glumica Ivana Mihić, koju smo obožavali u serijama "Srećni ljudi", "Gore-dole" i "Vojna akademija" aktivna je na društvenoj mreži Instagram, gde povremeno deli detalje iz svoje svakodnevice.


Pre izvesnog vremena ona je rešila da objavi recept na kom će joj njeni pratioci sigurno biti zahvalni, a zanimljivo je da je u pitanju uputstvo za pripremu kolača iza kog stoji njena majka! Poznato je da je Ivana Mihić ćerka slavne glumice Vere Čukić i scenariste Gordana Mihića, a Ivana je sada otkrila čime je njena porodica uvek volela da se zasladi.

 

Zbog velikog interesovanja koje je izazvao kolač moje majke, koji ovog puta niko osim mene nije jeo, ali javno potpisujem garanciju ukusa i kvaliteta, otkrivam vam recept – napisala je Ivana na Instagramu.

 

  • Recept za kolač Vere Čukić

 


U prigodnu posudu sipati: 3 šoljice zejtina, 3 šoljice mleka, 3 šoljice šećera, 3 jaja, 7 šoljica brašna, kašičicu sode bikarbone, 5 izrendanih jabuka. Sve dobro izmešati i sipati u podmazan pleh srednje veličine. Tri veće nektarine iseći na kriške u obliku polumeseca (ili kajsije, šljive, višnje...), pa ih poređati po smesi. Ubacite u zagrejanu rernu na 200⁰C i pecite 35 do 40 minuta na 180⁰C. Kada se kolač ispeče i ohladi, pospite ga vanilin-šećerom, isecite ga na kocke i u slast pojedite! Za posebno zadovoljstvo, kolač može da se posluži sa kuglom sladoleda od vanile, a tanjir ukrasi borovnicama. Prijatno! – napisala je glumica.


Mi jedva čekamo da ga probamo!

 

 

makonda-tracker