netipična

Poznata pevačica zapravo je – BALKANSKA PRINCEZA! Neobičan životni put talentovane lepotice koju ne zanima slava

0

Do sada je snimila više uspešnih pesama i nastupala na prestižnim događajima, ali pevačica ne ističe činjenicu da je unuka jednog cara i čuva svoju privatnost daleko od očiju javnosti

Princeza Mafalda od Bugarske, unuka cara Simeona
Princeza Mafalda od Bugarske, unuka cara Simeonafoto: JLDuenas / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Mafalda Sesilija fon Saks-Koburg-Gota, poznatija je pod umetničkim imenom Ona Mafalda i, iako je u Velikoj Britaniji istaknuta javna ličnost zbog muzičke karijere, zapravo bi njeno ime bilo poznato javnosti jer je članica bugarske kraljevske porodice.


Rođena je u Londonu 27. jula 1994. godine, kao ćerka španske aristokratkinje i umetničke direktorke Rosario Nadal i Kirila, bugarskog princa od Preslava.


To je čini unukom cara Simeona od Bugarske, koji je kasnije bio i premijer Republike Bugarske.

Ko je princeza Mafalda od Bugarske?


Iako je bugarska princeza, Mafalda je odrasla u Londonu, a kasnije se preselila u Sjedinjene Američke Države, gde je na čuvenom Muzičkog koledža Berkli studirala tri godine.

 

Princeza Mafalda od Bugarske, unuka cara Simeona
Princeza Mafalda od Bugarske, unuka cara Simeonafoto: Dylan Travis/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ona je, za jednu članicu kraljevske porodice, odabrala svakako netipičan, ali vrlo uzbudljiv životni put, a oni koji je poznaju opisuju je kao devojku koja stoji nogama čvrsto na zemlji, skromna je i pristupačna.


Roditelji princeze Mafalde venčali su se 1989. godine, a rastali su se 2009, iako se nikada nisu zvanično razveli.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 👑 (@royalsaddicted)

Bugarska kraljevska porodica veoma je bliska s britanskom, a princezin otac Kiril bio je dobar prijatelj pokojne princeze Dajane.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @theworldroyalties


Unuka cara Simeona udala se 2022. godine za svog dugogodišnjeg dečka Marka Abuslajmena, britanskog finansijskog stručnjaka kog je najpre upoznala u Londonu, a zatim su se zbližili u Masačusetsu. Budući da ona drži do privatnosti, o njihovom venčanju se ne zna mnogo, ali je poznato da su "da" rekli u Palmi de Majorki i da su pozvali samo najbliži krug porodice i prijatelja.

Kako je pisao francuski magazin Point de Vue, Mafalda je želela da njeno venčanje bude "intimno, bez velike pompe, samo uz muziku i mnogo ljubavi", a oni ni na društvenim mrežama nisu delili svoju privatnost.

 

Princeza Mafalda od Bugarske, unuka cara Simeona, poznata je i kao Ona Mafalda
Princeza Mafalda od Bugarske, unuka cara Simeona, poznata je i kao Ona Mafaldafoto: Randy Shropshire / Getty images / Profimedia

Muzička karijera princeze Mafalde


Rano je počela da stvara muziku i, pod uticajem Lane del Rej, orijentisala se ka dark popu, a 2015. objavila je prvi singl Don't Let Go.

 

Potom je 2019. lansirala EP Daisy Chain, a iste godine je bila na muzičkoj turneji po Italiji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ona Mafalda (@onamafalda)


Princeza Mafalda je pod svojim pseudonimom Ona Mafalda nastupila i na Valentinovoj reviji u Grčkoj 2016, a bila je i jedna od izvođača na Nedelji mode u Njujorku.

 

BONUS VIDEO

Bugarska pevačica za pesmu uzela pola miliona

 

makonda-tracker