TROJE DECE I DVE VELIKE LJUBAVI

Voleo je DVE POZNATE GLUMICE, ćerka je krenula njegovim stopama: Životna priča Miloša Žutića je FILMSKA

0

Pamtimo ga po maestralno odigranim ulogama i velikoj ljubavi s dve glumice 

ŽIVOTNA PRIČA MILOŠA ŽUTIĆA
ŽIVOTNA PRIČA MILOŠA ŽUTIĆAfoto: Youtube Printscreen

Miloš Žutić je bio naš proslavljeni glumac i čovek koji je svoj talenat znao da pretoči u uloge koje se pamte godinama. Rođen je 16. novembra 1939. godine u Beogradu i godinama je stekao titulu jednog najcenjenijih srpskih glumaca.

 

Roditelji su mu bili defektolozi, odrastao je u Zemunu, gde je završio osnovnu školu, da bi se posle preselio u Beograd, gde je nastavio školovanje. 

 

Sklonost ka glumi je pokazao kao veoma mlad, pa ne iznenađuje što je od srednjoškolskih dana bio član pozorišta Dadov. Potom je upisao Akademiju za pozorišnu umetnost u Beogradu. U periodu od 1960. do 1992. godine odigrao je 85 uloga.

 

 

Osim po sjajnoj glumačkoj karijeri, Miloša Žutića mnogi pamte i kao velikog zavodnika, o čemu svedoče i njegove dve velike, javnosti dobro poznate ljubavi.

 

Miloš je činjenica voleo glumice Svetlanu Bojković i Ognjanku Ognjanović, s kojima je dobio ćerke, Katarinu Žutić i Anju Mandić. Njih dve su krenule stopama svojih roditelja i danas su veoma poznata imena na srpskoj glumačkoj sceni. 

 

Glumac je prvo bio u ljubavnoj romansi sa Bojkovićevom i iz te ljubavi rodila se Katarina. Njih dvoje su se upoznali kada je ona postala član Dramskog ateljea Doma omladine Vračar. Tamo je počela kao asistentkinja reditelja, zatim je igrala i mnoge značajne uloge, da bi kasnije uplovila u vezu sa Žutićem:

 

MILOŠ ŽUTIĆ JE LJUBIO DVE POZNATE GLUMICE
MILOŠ ŽUTIĆ JE LJUBIO DVE POZNATE GLUMICE foto: Youtube Printscreen

 

- Udala sam se kad sam imala dvadeset jednu godinu, a Miloš osam više. Bili smo nedozreli za brak i došlo je do erozije naše zajednice, ali ne i našeg ljudskog odnosa. Taj naš ljudski odnos nije izostao do kraja njegovog života, do 1993, do njegove pedeset četvrte godine, uprkos činjenici da smo oboje bili u novim brakovima - ja sa rediteljem Ljubomirom Mucijem Draškićem, a on sa glumicom Ognjankom Ognjanović, sa kojom je dobio sina Đorđa, a i nas dve smo bile i ostale jako bliske. Miloša je savladala najteža bolest - kazala je Bojkovićeva jednom prilikom.

 

Kada se rastao o Svetlane, Miloš je upoznao Ognjenku Ognjenović i planula je ljubav. Njih dvoje su se iskreno voleli, a iz tog braka Miloš je dobio još jedno dece, sina Đorđa. Kada je Žutić preminuo on je imao samo 3 godine.

 

BRAK SVETLANE I MILOŠA NIJE OPSTAO
BRAK SVETLANE I MILOŠA NIJE OPSTAOfoto: Dragana Udovičić

 

Ognjenka je tada već imala iz prvog braka, sa baletanom Predragom  Radojkovićem ćerku Anju, pa su ona i Katarina Žutić kao male odrasle zajedno i uživale u svojim tinejdžerskim i devojačkim danima:

 

- Bile smo slične, obe jedinice i obe nesrećne što nemamo sestru ili brata. Brzo smo se zavolele. Spavale smo jedna kod druge, zajedno letovale, nagovorile roditelje da se venčaju. Posle smo dobile brata - otkrila je Anja Mandić u jednom intervjuu.

 

Ono šta je još interesantno jeste da su Bojkovićeva i Ognjanka Ognjanović ostale u odličnim odnosima:

 

KATARINA I ANJA SU ODRASTALE ZAJEDNO
KATARINA I ANJA SU ODRASTALE ZAJEDNO foto: ZORANA JEVTIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ

 

- Za mene je to normalno ali, nažalost, retka je to pojava kod nas. No, dobro, šta da radimo. Naravno da se družim sa Mišinom ženom, njen Đorđe je Kajin brat po ocu. I on je bio kod nas u Helsinkiju. U odličnim sam odnosima i sa Ognjankinom ćerkom Anastasijom Anjom Mandić - izjavila je jednom Ceca Bojković.

 

Preminuo je 1993. godine, a za vreme svog života ostvatio je oko 85 pozorišnih uloga, dok je od prve filmske uloge u filmu "Ljubav i moda" odigrao više od sto uloga na televiziji.

 

Našao se u glavnim ili epizodnim ulogama u ostvarenjima kao što su "Kamiondžije", "Grlom u jagode", Pozorište u kući" itd. Uzgred, on je igrao i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 2012, Narodnom pozorištu u Somboru i Nišu, Pozorištu na Terazijama, Studentskom kulturnom centru...

 

Od 1994. godine dodeljuje se "Nagrada Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u protekloj pozorišnoj sezoni. Kroz ovu nagradu ime i delo Miloša Žutića živeće još mnogo godina, a sve na ponos naslednika ovog vrsnog glumca. 

 

 

makonda-tracker