treća sreća

Zbog njega je napustila Srbiju i ponovo stala na ludi kamen: Znate li ko je TREĆI suprug glumice Svetlane Cece Bošković?

0

Ako je verovati onoj staroj narodnoj izreci "treća sreća" Ceci Bojković se ovog puta ostvarila želja - pored sebe ima čoveka s kojim može da ide na kraj sveta. Ona danas proslavlja svoj 75. rođendan.

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Naša proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković godinama važni za jednu od najboljih srpskih glumica. O njenim ulogama ispisane su mnoge stranice, a interesovanje javnosti za njen privatni život ne jenjava ni danas. 

 

Ceca iza sebe ima tri braka. Njen prvi suprug Miloš Žutić bio je njena velika ljubav. Za njega se udala kada je imala samo 21. godinu i iz tog braka je dobila ćerku Katarinu Žutić

 

 

- Bila sam veoma mlada kada smo počeli da se zabavljamo, udala sam se za njega  (Miloša Žutića) u 21. godini. Bio je stariji i mnogo zreliji, veoma obrazovan. Neke stvari koje mi je govorio u mladosti, koje se tiču glume, shvatila sam tek 15 godina kasnije. Morala sam iskustveno da prođem kroz nešto da bih se setila nekih njegovih rečenica koje tada nisam razumela - izjavila je glumica za Gloriju.

 

Drugi brak joj se desio sa Mucijem Draškovićem kada je imala 36 godina. Tu ljubav iznenada je prekinula njegova smrt. 

 

Svetlana Ceca Bojković
foto: Dragana Udovičić

 

-  Kada sam ušla u brak sa rediteljem Mucijem Draškovićem, imala sam 36 godina i bila sam već formirana glumica, pa smo na neki način bili egal, iako je on bio deset godina stariji od mene. Taj brak je bio dobar, ali ga je, nažalost, prekinula njegova iznenadna smrt - ispričala je ona jednom prilikom.

 

Draškić je rođen u Zagrebu 1937, bio je upravnik Ateljea 212 od 1984. do 1996, a za vreme svog radnog veka postavio je neke od kultnih predstava: "Kralj Ibi", "Radovan III", "Maratonci trče počasni krug", "Kafanica, sudnica, ludnica".

 

 

Ipak, njenim ljubavima tu nije kraj. Ako je verovati staroj srpskoj izreci "treća sreća", Ceci je upravo taj treći suprug doneo mnogo sreće i radosti. 

 

- Sa trećim suprugom, diplomatom Slavkom Kruljevićem, u mirnoj sam luci već deset godina. Kada smo se vratili iz Finske, gde je bio ambasador, otišao je u penziju, sad malo piše, ali ne teme iz svoje profesije. Lepo nam je, on je vedar i duhovit čovek, što mi je vrlo važno, i lepo živimo, hvala milom Bogu. Adekvatno našim godinama - dodala je Bojkovićeva.

 

Svetlana Bojković, Ceca Bojković, Svetlana Ceca Bojković, Katarina Žutić, Dragan Bjelogrlić
foto: Luka Šarac

 

Svetlani je ovo treći brak, a sa Slavkom je krenula u vezu sedam i po godina posle smrti drugog supruga, upravnika Ateljea 212 Ljubomira - Mucija Draškića.

 

- Bez obzira na životnu dob, verujem da sam mlada duhom i to je najvažnija stvar. Ne osećam tromost nijedne vrste, iako sam svesna koliko godina imam. Kolege i ljudi iz mog okruženja govore mi isto što ste i vi rekli. Možda sam zaista ohrabrila mnoge svojim potezom i ako je tako, drago mi je zbog toga - rekla je posle udaje Svetlana Bojković.

 

 

- Najpametnija odluka bila mi je što sam napravila pauzu kada sam živela izvan Srbije. Posao me je sačekao. Uspela sam da se osvežim i malo distanciram od glume. Danas me ona drži u formi i čini da se ne osećam kao penzioner. Uvek bih imala šta da radim, ali je bolje da čovek radi ono što ume - rekla je nedavno slavna glumica

 

Svoju karijeru Svetlana je gradila na vrhunskim ulogama. Njene role su ostale upamćene, a mnoge replike iz serija ili filmova koje je tumačila i danas se prepričavaju.

 

 

makonda-tracker