neobična navika

Zašto kralj Čarls III preskače ručak? 2 dana u nedelji ne jede meso i ribu, razlog nikad ne biste mogli ni da naslutite

0

Osim stroge dijete Čarls je vrlo disciplinovan i kada je vežbanje u pitanju

ČARLS IMA NEOBIČNU NAVIKU KOJA ĆE ZAČUDITI MNOGE
ČARLS IMA NEOBIČNU NAVIKU KOJA ĆE ZAČUDITI MNOGE foto: EPA / NEIL HALL

Kralju Čarlsu, poznatom po svojoj disciplinovanoj ishrani i rutini vežbanja, dijagnostikovan je rak nakon rutinskog pregleda, što je dovelo do njegovog privremenog povlačenja sa javnih dužnosti na koje se nadavno vratio.

 

Ispostavilo se da kralj Čarls već nekoliko godina sledi strogu dijetu i rigidnu svakodnevnu rutinu vežbanja.

 

Bakingemska palata otkrila je da je monarhu dijagnostikovan rak i da je podvrgnut lečenju, kao i da su lekari veoma zadovoljni kako ono napreduje.

Monarh, poznat po svojoj strogoj ishrani i rutini vežbanja, privukao je pažnju zbog svog načina života.

 

70 činjenica koje je Klarens Haus objavio 2018. godine, povodom njegovog 70. rođendana, otkrile su njegove disciplinovane navike, uključujući ograničavanje na samo dva obroka dnevno, isključujući ručak koji smatra "luksuzom" koji ometa njegov raspored.

 

Džulijan Pejn, bivši Čarlsov sekretar za štampu, takođe je otkrio da njegov bivši šef nema pauzu za ručak i da jede voće i semenke za doručak. Nasuprot glasinama da se kralju svakog jutra nudi izbor jaja, gospodin Pejn je rekao:

 

KRALJ ČARLS IMA STROGA PRAVILA KADA JE ISHRANA U PITANJU
KRALJ ČARLS IMA STROGA PRAVILA KADA JE ISHRANA U PITANJU foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

- Nikad nisam video ni jedno kuvano jaje za doručak za sve godine koliko sam tamo radio.

 

- Kralj ne jede ručak; tako da je rana lekcija koju sam naučio dok sam bio na putu sa njim bila je da doručkujem ili ponesem nekoliko snek barova da bi mogao da budem aktivan ceo dan. Radni dan je prilično nemilosrdan.

 

Štaviše, monarh praktikuje povremeno veganstvo, uzdržavajući se od mesa i ribe određenim danima, uz povremene dane bez mleka, a kao razlog navodi brigu za životnu sredinu kao glavnu motivaciju. Bakingemska palata se čak oglašavala za veganskog kuvara koji živi u mestu tokom njegovog meseca krunisanja.

 

ČARLS SE PRIDRŽAVA RUTINE VEŽBANJA I PLANA ISHRANE
ČARLS SE PRIDRŽAVA RUTINE VEŽBANJA I PLANA ISHRANE foto: EPA-EFE/NEIL HALL

 

U intervjuu za Bi-Bi-Si 2021, Kralj je rekao:

 

- Naravno, važno je šta jedemo. Godinama nisam jeo meso i ribu dva dana u nedelji. I ne jedem mlečne proizvode jednog dana u nedelji ako je to uradilo više, smanjićete veliki pritisak na životnu sredinu.

 

Organski proizvodi zauzimaju značajno mesto u prehrambenim preferencijama kralja Čarlsa, a bivši kraljevski kuvari svedoče o njegovoj strasti prema njima. Daren MekGradi i Karolin Rob otkrili su da je farma monarha bila među prvima u Velikoj Britaniji koja je dobila organski sertifikat.

 

KRALJ ČARLS SE ZDRAVO HRANI I REDOVNO VEŽBA
KRALJ ČARLS SE ZDRAVO HRANI I REDOVNO VEŽBAfoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Zajedno sa ishranom, kralj Čarls se pridržava rigorozne rutinu vežbanja. Izveštaji pokazuju da on sledi plan 5KSB Kraljevskog vazduhoplovstva Kanade, dizajniran za pilote koji zahtevaju vežbe bez teretane, dva puta dnevno.

 

Pored toga, kraljica Kamila je pohvalila njegovu naviku da dovoljno hoda, opisujući ga kao „verovatno najsposobnijeg čoveka svog doba“, često se upuštajući u duge šetnje koje su prema njenim rečima poput onih koje imaju planinske koze.

 

- On je verovatno najsposobniji čovek svojih godina koje poznajem. Hodaće i hodati i hodati. On je kao planinska koza. Ostavlja sve kilometrima iza sebe.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Skandal na krunisanju kralja Čarlsa

 

makonda-tracker