kraljevska porodica

Započela je važan projekat, a onda se povukla iz javnosti: Da li će se Kejt Midlton vratiti svojim dužnostima?

0

Otkako se početkom godine do daljnjeg povukla sa svih javnih dužnosti, zabrinutost za princezu od Velsa ne jenjava.

foto: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia
foto: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

Princeza od Velsa Kejt Midlton (42) povukla se iz javnog života nakon što joj je dijagnostifikovan rak. Detaljnije informacije o svojoj bolesti nije želela da iznosi te je nepoznato koji je oblik karcinoma u pitanju.

 

Kejt Midlton
foto: Zak Hussein / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

Jedino što je za sada poznato na ovu temu jeste to da je princeza podvrgnuta lečenju i to pod konstantnim nadzorom tima najistaknutijih lekara, što je i sama potvrdila u nedavnom videu kojim se obratila zabrinutoj javnosti.

 

Marta 2023. godine, supruga princa Vilijama započela je veoma važan projekat. Reč je o 'Radnoj grupi kraljevske fondacije za rano detinjstvo', koja će kroz svoj rad podsticati učešće korporativnog sveta u ostvarivanju primarnih ciljeva grupe. 

 

 

Pomenuta Radna grupa najavila je značajne planove i preporuke za ostvarivanje većeg stepena učešća biznis aktera u akciji pružanja podrške porodičnom životu. 

 

Tim povodom oglasio se potparol Kesingtonske palate i rekao da je princeza "izuzetno uzbuđena" zbog ovih dostignuća. Ipak, to ne treba tumačiti kao znak da bi Kejt uskoro mogla da izađe iz medijske ilegale.

 

Kejt Midlton, Princ Vilijam
foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

- Ovo ne treba posmatrati, niti izveštavati o tome kao o eventualnom povratku Njenog Kraljevskog Visočanstva poslu, rekao je zvanični potparol Kensingtonske palate medijima u ponedeljak. 

 

- Projekti 'Rad princa i princeze' su uvek u toku, te se tako ni situacija sa Centrom nije razlikovala u prethodnih pet meseci. Štaviše, napravljeni su ozbiljni pomaci, dodao je kraljevski PR.

 

Princ Vilijam, Princeza Šarlot, Kejt Midlton
foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

 

Tim povodom oglasio se i generalni direktor 'Kraljevske fondacije za rano detinjstvo', Kristijan Gaj.

 

- Veoma je uzbuđena zbog svega. 'Oblikovanje nas' pre svega služi podizanju svesti, ali princezi je jako važna i akcija. Stoga je činjenica da je 8 najvećih poslovnih aktera istupilo i svoje kolege i saradnike uputilo u temu od izuzetnog značaja, dodao je on. 

 

'Radna grupa' je istakla da bi ulaganje u rano detinjstvo moglo da generiše 45.5 milijardi funti za britansku ekonomiju svake godine. Osam preduzeća koja čine 'Radnu grupu' posvećena su sprovođenju sopstvenih akcija, ali i podizanju svesti drugih preduzeća o ovoj temi. 

 

 

- Znam da ona (princeza Kejt) želi da ohrabri sva preduzeća, bez obzira na njihovu veličinu ili svrhu, da nam se pridruže na ovom putovanju i raduje se svemu što dolazi, rekao je generalni direktor Kristijan Gaj.

 

Kejt Midlton
foto: The Prince and Princess of Wales / YouTube Printscreen

 

Podsetimo, nakon duže medijske ilegale, princeza od Velsa Kejt Midlton oglasila se 22. marta ove godine, podeliviši razlog svog povlačenja sa svih javnih dužnosti do daljnjeg, a to je dijagnoza karcinoma.

Ove vesti iz britanske kraljevske porodice stižu nedugo nakon što je palata objavila da je aktuelni kralj Čarls III oboleo od iste bolesti.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

BONUS VIDEO

Zabrana srpskim teniserima da igraju na Vimbldonu

 

 

makonda-tracker