zategnuto

Otac bi mu možda i oprostio, ali ne pita se SAMO ON: Ko "blokira" put princu Hariju da se vrati u kraljevsku porodicu?

0

Nakon svih izgovorenih reči jednom članu kraljevske porodice nije lako da prihvati Harijev povratak

foto: EPA / Tolga Akmen
foto: EPA / Tolga Akmen

U poslednjih nekoliko dana spekulisalo se mnogo o tome da li princ Hari planira da se pomiri sa svojom porodicom. On je došao u Britaniju čim je čuo da mu je otac bolestan, a to su mnogi protumačili kao signal da je spreman da se izmiri sa ocem i bratom.

 

I sam Hari je rekao da planira češće da ide u Britaniju i provodi vreme sa njima, a ona je počelo da se šuška o tome da bi on ponovo mogao da se vrati u porodicu i preuzme svoje kraljevske dužnosti.

 

Ipak, nije samo kralj Čarls taj koji se pita kada je donošenje odluka u pitanju. Veoma jasan po tom pitanju je princ Vilijam, koji prema pisanju Mirora "blokira Harijev potencijalni povratak u kraljevsko okrilje kako bi zaštitio Kejt", tvrdi ekspert.


Kraljevski stručnjak i komentator Helena Čard tvrdi da princ Vilijam "ima svoja privatna previranja" i da je malo verovatno da će dozvoliti princu Hariju da se "vrati u porodicu".

 

Princ Vilijam navodno pokušava da blokira svaku šansu za povratak princa Harija u kraljevsko okrilje kako bi zaštitio svoju suprugu Ketrin, tvrdi kraljevski stručnjak.

 

Princ od Velsa ima dosta briga nakon nedavne operacije svoje supruge i dijagnoze raka njegovog oca, tako da neće dozvoliti svom mlađem bratu da se "vrati u porodicu" jer mu ne veruje, kaže kraljevski komentator Helena.

 

PRINC VILIJAM JE OŠTROG STAVA PREMA BRATU
PRINC VILIJAM JE OŠTROG STAVA PREMA BRATU foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Kraljevski stručnjak napominje da je Hariju u interesu "da ostane povezan" sa kraljevskom porodicom jer ona za njega predstavlja "kontinuitet, stabilnost i ponos".

 

Komentari gospođe Čard usledili su nakon što se tvrdilo da bi Hari bio voljan da preuzme privremenu kraljevsku ulogu dok mu otac nije dobro. Međutim, izvor blizak Vilijamu rekao je da "nema šanse" da dozvoli svom bratu da se vrati.

 

Mirror je kontaktirao Kensingtonsku palatu za komentar.


Tvrdnje dolaze nakon što je Hari, koji je dao ostavku kao viši kraljevski član sa svojom suprugom Megan Markl 2020. godine i sada živi u Kaliforniji sa svojom porodicom, rekao da je imao nekoliko "toplih razmena" sa svojim ocem, kraljem Čarlsom, tokom posete ranije ovog meseca.

 

PRINC HARI ŽELI DA SE VRATI U PORODICU, ALI VILIJAM TO NEĆE DOZVOLITI
PRINC HARI ŽELI DA SE VRATI U PORODICU, ALI VILIJAM TO NEĆE DOZVOLITI foto: EPA / NEIL HALL

 

Nakon što se tvrdilo da će vojvoda od Saseksa biti voljan da privremeno pomogne kraljevskoj porodici, izvor je tvrdio da je Vilijam "apsolutno i kategorički jasno" stavio do znanja da neće dozvoliti svom bratu da se vrati.

 

- Tada je mislio da je to loša ideja, a sada je još jasniji. Ako će neko preuzeti više dužnosti, to će biti Vilijam, a to za sada nije ni na dnevnom redu. Njegov glavni fokus je zdravlje njegovog oca, njegove porodice i ono što je najbolje za monarhiju. Postoji nula posto šanse da se Hari vrati u bilo kom svojstvu - kaže izvor za Mirror.

 

U svojoj autobiografiji Spare, Hari je kritikovao svoju porodicu, iznoseći brojne optužbe na račun gotovo svih članova kraljevske porodice. 

 

Bonus video:

Kako princ Vilijam shvata vladavinu?

 

makonda-tracker