iznenađujuće

Ko je "najbolji prijatelj" Kejt Midlton? Kraljica Kamila mu je učinila veliku čast, zaprepastio je svet svojom hrabrošću

0

Nema ko u Britaniji nije čuo za ovog upornog i hrabrog dečaka 

KEJT MIDLTON IMA VEOMA HRABROG NAJBOLJEG PRIJATELJA
KEJT MIDLTON IMA VEOMA HRABROG NAJBOLJEG PRIJATELJAfoto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bakingemska palata nedavno je bila mesto gde se ostvaruju snovi. U njoj je upriličena zabava za jednog hrabor devetogodišnjeg dečaka, koji je još kao beba bio žrtva nasilja zbog kojeg je ostao bez obe noge.

 

Ipak, to ga nije sprečilo da bude human i da zahvaljujući svojim delima dospe u centar pažnje britanske javnosti.

 

Kako se navodi u medijima, Kejt Midlton se nekoliko puta srela sa dečakom po imenu Toni, koga su zbog odnosa koji je imao sa princezom, od milja nazvali njenim "najboljim prijateljem".

Kraljica Kamila je prošle nedelje ostvarila san Tonija Hadžela i njegove majke kada je ih je pozvala da budu gosti u Bakingemskoj palati na privatnoj zabavi koja je održana u bašti.

 

Devetogodišnji Toni je nekoliko puta sreo princezu od Velsa, koja je uživala u druženju sa njim. On je postao poznat i zaslužio je pažnju javnosti nakon što je pokazao svoju humanost.

 

Princeza Kejt, koja se bori sa rakom, često je hvalila napore svog malog prijatelja da čini dobra dela za druge. On je kao beba bio žrtva užasnog zlostavljanja dece. 

 

TONI I KEJT IMAJU SJAJAN ODNOS
TONI I KEJT IMAJU SJAJAN ODNOS foto: Buckingham Palace / Avalon / Profimedia

Tonijeva usvojiteljica, Paula Hudgell, rekla je da je to velika čast. Ona je gest Bakingemske palate opisala kao "iskustvo o kakvom nikada nije ni sanjala".

 

- Toni je razgovarao sa kraljicom kao da su stari prijatelji i bila je divna sa njim. Želeli bismo da se zahvalimo svima koji su ovo učinili jednim od najlepših dana u našim životima - rekla je ona.

 

Kejt Midlton, prema insajderu iz palate, takođe je imala plan da upozna dečaka.

KEJT I TONI SU NAJBOLJI PRIJATELJI
KEJT I TONI SU NAJBOLJI PRIJATELJI foto: Ian Vogler / PA Images / Profimedia

- Princeza Kejt je zaista impresionirana hrabrošću malog dečaka i njegovim naporima da svoj život posveti drugima kao veoma mlad - navodi insajder.

 

Toni je prikupljao novac u dobrotvorne svrhe od svoje pete godine - kada je bio inspirisan naporima kapetana Toma More. On je tokom prikupljanja sredstava prepešačio 10 km do juna 2020. za novac. Takođe je prikupio neverovatnih 1,8 miliona funti za londonsku dečiju bolnicu Evelina, gde je bio na lečenju.

 

Toni je bio najmlađi dobitnik novogodišnje počasti u borbi protiv zlostavljanja dece, a dobio je i nagradu Ponos Britanije i nagradu UK Points of Light.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Kriza u britanskoj kraljevskoj porodici

 

makonda-tracker