godinama pre "osvetničke"

Dajanina haljina zbog koje je Kamila "poludela od besa": Otkačen plan Di je skovala – sa Čarlsovom bivšom ljubavnicom

0

Nakon što je prvi put raskinuo s Kamilom početkom sedamdesetih, Čarls je imao više veza, a na jednu od tih žena Kamila je navodno bila ljubomornija nego kasnije na princezu Dajanu... a ledi Di i "šašava bivša ljubavnica" princa Čarlsa su to iskoristile da se zabave!

Princeza Dajana i princ Čarls na dobrotvornom koncertu Live Aid na Vembliju 1985. godine.
Princeza Dajana i princ Čarls na dobrotvornom koncertu Live Aid na Vembliju 1985. godine.foto: Photoshot / Avalon / Profimedia

Poznato je da visoki članovi – posebno članice – britanske kraljevske porodice neretko koriste modu da prenesu određene poruke, odaju poštovanje, pokažu podršku, daju omaž, "pecnu" jedni druge...


Jedna od prvih koji su počeli s tom praksom u ogromnom meri kao što danas čine Kejt Midlton i Megan Markl bila je pokojna princeza Dajana, bivša supruga aktuelnog kralja Čarlsa III. Setimo se samo njene čuvene "osvetničke haljine", koju je nosila na dan kada je njen muž javno priznao da je vara.


U više navrata je obožavana ledi Di koristila svoj stil da postigne neki cilj, a malo je poznato da je jednom to učinila kako bi iznervirala Kamilu, danas kraljicu suprugu, a tada dugogodišnju ljubavnicu njenog supruga Čarlsa.

 

Dajana je bila poznata po jedinstvenom stilu, ali joj nije bilo strano da posluša tuđi modni savet.
Dajana je bila poznata po jedinstvenom stilu, ali joj nije bilo strano da posluša tuđi modni savet.foto: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Stajling princeze Dajane koji je razbesneo Kamilu


Dajana, princeza od Velsa, iskoristila je tada drugu Čarlsovu bivšu ljubav – ledi Dejl Trajon, poznatiju pod nadimkom Kanga i ženu vrlo zanimljive i tragične životne priče, kako bi iznervirala svoju suparnicu Kamilu.

Princeza Dajana je nosila haljinu različitih dezena i potpuno nepoznatog brenda... samo da bi izludela Kamilu – napisala je kraljevska biografkinja Tina Braun u svojoj knjizi "Papiri iz Palate: Unutar Kuće Vindzora – istina i previranje".

 

Ledi Trajon, pomalo otkačena Australijanka koja je Dajani bila simpatična iako je nekada bila u vezi s njenim mužem, ubedila je princezu da je odlična ideja da obuče baš ovu haljinu za čuveni Live Aid, dobrotvorni koncert održan na Vembliju 13. jula 1985. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Live Aid (@live_aid1985)


Čarls i ledi Trajon viđali su se sedamdesetih, nakon što se Kamila udala za Endrua Parkera Boulsa, a navodno je današnja kraljeva supruga mrzela Australijanku i samo je nju videla kao pravu rivalku u borbi za Čarlsovo srce jer je on tvrdio da je Kanga "jedina žena koja ga je ikada razumela".

 

Ledi Dejl Trajon bila je poznata pod nadimkom Kanga, a Čarls ju je nazivao 'jedinom ženom koja ga je ikada zaista razumela'.
Ledi Dejl Trajon bila je poznata pod nadimkom Kanga, a Čarls ju je nazivao "jedinom ženom koja ga je ikada zaista razumela".foto: BY MICHAEL STEPHENS / AFP / Profimedia

Stil ledi Trajon bio je dobro poznat osamdesetih, jer je uglavnom nosila lagane letnje haljine sa svetlim printovima, a haljina koju je ubedila Dajanu da nosi na pomenutom koncertu bila je miks svih tih elemenata: svetloplava,tufnasta, prugasta, lepršava... I zaista bi se Di u njoj izdvajala u moru ljudi i da nije bila voljena "narodna princeza"!

 


Kako je Tina Braun napisala u knjizi, kada je Kamila na televiziji videla pored Čarlsa Dajanu obučenu u stilu Kange Trajon, "poludela je od besa". Što je i bio cilj.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Kralj Čarls dao 600.000 funti za obnovu Hilandara

 

makonda-tracker