"očajnički žele da se razlikuju."

Kejt joj ne izbija iz glave? Posle 5 godina otkriveno šta je Megan Markl uradila i svi veruju – tako je počeo njen plan!

0

Baš pre nego što su princ Hari i ona otkazali planirana javna pojavljivanja s  Kejt Midlton i princem Vilijamom, nekoliko meseci pre nego što su napustili kraljevsku porodicu, Megan Markl uradila je nešto što se u Palati nikad ne dešava.

Megan Markl i princ Hari, vojvotkinja i vojvoda od Saseksa
Megan Markl i princ Hari, vojvotkinja i vojvoda od Saseksafoto: EPA-EFE/ROBIN UTRECHT / POOL

Megan Markl i princ Hari, vojvotkinja i vojvoda od Saseksa, odlučili su da naprave još jedan presedan ubritanskoj kraljevskoj porodici: uneli su važnu promenu u rodni list svog sina princa Arčija.


Kako piše Mirror, oni su diskreno sklonili ime Megan Markl iz ovog dokumenta da bi uneli nešto sasvim neočekivano.


Mališan je došao na svet 6. maja 2019, a njegovo rođenje je zavedeno u knjigama 11 dana kasnije.

Tada je kao ime majke navedeno ime Rejčel Megan, a ono je sada uklonjeno i stoji samo "Njeno Kraljevsko Visočanstvo vojvotkinja od Saseksa", tvrdi ovaj portal.

 


Vesti o ovoj izmeni pojavile su se nakon spekulacija da tenzije između princa Harija i njegovog starijeg brata princa Vilijama, prestolonaslednika britanskog trona, rastu.


The Sun je ranije objavio da bi ovaj potez mogao da bude na račun Vilijama i Kejt Midlton, princa i princeze od Velsa, uz napomenu da se Kejtina imena nalaze u svim izvodima iz matičnih knjiga njene dece, princa Džordža, princeze Šarlot i princa Luija.

 

Tako u ovoj dokumentaciji stoji kao ime majke "Ketrin Elizabet, Njeno Kraljevsko Visočanstvo vojvotkinja od Kembridža", što je bilo Kejtina titula u vreme kada su rođena njena deca.

To bi, takođe, moglo da bude i način da se Megan Markl dodatno u očima javnosti poveže s princezom Dajanom, majkom princa Harija, koja je oduvek bila poznata kao "Njeno Kraljevsko Visočanstvo princeza od Velsa".

Ova "popravka" dokumentacije dogodila se navodno nekoliko meseci pre nego što su se princ Hari i Megan Markl povukli iz planiranih zajedničkih aktivnosti koje su imali zakazane s princem Vilijamom i Kejt Midlton i zvaničnog napuštanja kraljevske porodice, poznatog dana kao "Megzit".


Par je u međuvremenu 2021. dobio još jedno dete – princezu Lilibet.

 

Megan Markl i princ Hari tokom nedavne posete Nigeriji
Megan Markl i princ Hari tokom nedavne posete Nigerijifoto: EPA-EFE/AFOLABI SOTUNDE

U svakom slučaju, nikakva izmena u ličnim dokumentima nije praksa u kraljevskoj porodici, a uklanjanje imena je tek nešto što se nikada ne dešava.


To je presedan i postavlja mnogo pitanja o čemu li su Saseksovi mislili – kaže ledi Kolin Kembel, koja je pronašla ovu izmenu.


Diki Arbiter, nekadašnji PR kraljice Elizabete II, veruje da bi to mogao biti "rani deo njihovog plana" .


Možda je ovo još jedan znak da su očajnički želeli da urade nešto da se razlikuju od Kembridžovih – zaključuje kraljevska stručnjakinja Ingrid Sjuard.

 

BONUS VIDEO

Iskustvo poznatog telohranitelja s princem Harijem

 

makonda-tracker