MNOGE ĆE IZNENADITI

Ko će biti Vilijamova desna ruka kad dođe na tron? Nije princeza Ana, ni Kejt Midlton, već VAŽNA osoba OD POVERENJA

0

Iako si misle da će Vilijamu kao budućem kralju pomagati Čarlsova sestra Ana, to ipak neće biti tako 

PRINC VILIJAM ĆE NAJVEĆU PODRŠKU IMATI U PRINCU EDVARDU
PRINC VILIJAM ĆE NAJVEĆU PODRŠKU IMATI U PRINCU EDVARDU foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Princ Edvard i princ Vilijam već imaju blisku vezu, a vojvoda od Edinburga živi blizu svog kraljevskog nećaka, a obojica žive u Vindzoru.

 

Međutim, kada kralj Čarls ode sa trona i Vilijam postane kralj, onda bi Edvard  mogao biti rame na koje će se on najviše oslanjati tokom svoje vladavine. 

 

I Čarls i princeza Ana su znatno stariji od svog najmlađeg brata, s tim da je Čarls stariji od Edvarda 15 godina, pa je verovatno da bi i Ana mogla da umre u u približno vreme kad i Čarls.

 

 

Iako će Vilijam biti pripremljen za svoju ulogu, kao što je bio njegov otac pre smrti pokojne kraljice, bez sumnje će mu trebati saveti o protokolu kada se popne na tron.

 

Edvard je već član kraljevske porodice od poverenja, a on već preuzima nekoliko dužnosti dok zamenjuje kralja koji se oporavlja od raka.

 

Govoreći o tome kako se na Edvarda gleda u kraljevskoj porodici, kraljevski dopisnik Danijel Stejsi je za HELLO! rekla:

 

- Vojvoda od Edinburga je bio velika podrška kralju od početka njegove vladavine, posebno poslednjih meseci, nakon što je Čarlsu dijagnostifikovan rak.  I Edvard i Sofi su pojačali svoje angažmane i predstavljali kralja na istorijskoj paradi povodom 120. godišnjice Entente Kordiale ranije ovog meseca.

 

PORED SUPRUGE PRINCU VILIJAMU ĆE POMAGATI I PRINC EDVARD
PORED SUPRUGE PRINCU VILIJAMU ĆE POMAGATI I PRINC EDVARD foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

 

- Par obavlja svoje dužnosti širom Velike Britanije i inostranstva, a Edvard je samo ove godine posetio Južnu Afriku, Ugandu i ostrvo Sveta Helena - dodala je ona.

 

- Mislim da je takođe značajno to što je Edvard bio jedan od retkih članova kraljevske porodice koji su se pridružili kralju i kraljici na uskršnjoj nedeljnoj službi u Vindzoru – Čarlsovom najznačajnijem javnom izletu od njegove dijagnoze - objasnila je Danijel.

 

Piter Filips, sin princeze Ane, ranije je pomenuo koliko su Čarlsova braća i sestre trenutno zauzeti, govoreći za Ski Nevs Australia:

PRINC EDVARD BI MOGAO DA BUDE VILIJAMOV NAJVEĆI OSLONAC TOKOM VLADAVINE
PRINC EDVARD BI MOGAO DA BUDE VILIJAMOV NAJVEĆI OSLONAC TOKOM VLADAVINEfoto: EPA PHOTO AP POOL/ALASTAIR GRANT

 

 

- Svako ima svoju različitu ulogu. Postoji veliki pritisak na vojvodu i vojvotkinju od Edinburga, moju majku i kraljicu da preuzmu mnogo više odgovornosti.

 

- Definitivno postoji kratkoročni pritisak na određene članove porodice da mogu i dalje da budu vani i da budu viđeni i da podrže organizacije i sprovode zvanične angažmane koje treba obaviti.

 

Bonus video:

Princ Vilijam drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker