porodične zavrzlame

U svemu najviše pati — Hari: Odnos princa Vilijama i kraljice Kamile godinama je intrigantan, a nosi bolne detalje

0

Princ Vilijam i kraljica Kamila trenutno su glavni stubovi porodice u teškim vremenima.

Odnosi Kamile i Vilijama uvek su bili na iglenim nogama
Odnosi Kamile i Vilijama uvek su bili na iglenim nogamafoto: Henry Nicholls / PA Images / Profimedia

Poslednji meseci bili su veoma teški za članove britanske kraljevske porodice. Nakon što je otkriveno da kralj Čarls III boluje od karcinoma, i sama Kejt Midlton, za koju se poslednjih meseci nagađalo i otvoreno spekulisalo u kom je stanju, otkrila je da je i njoj dijagnostikovana ista bolest.

 

Nakon svih ovih teških vesti i zasigurno još težeg razdoblja koje proživljavaju, veliki teret poslovnih obaveza koje ne izvršavaju Čarls i Kejt preuzeli su njihovi supružnici, kraljica Kamila Parker i princ Vilijam.

 

Čarls i Kejt su, jasno je, u odličnim odnosima, a on joj je odmah pružio podršku kada je obelodanjeno da se razbolela. Ipak, mnogi se pitaju kakav je zapravo odnos Vilijama i Kamile.

 

 

Poznato je da je Kamila imala specifičan emotivni odnos sa Čarlsom već godinama i decenijama, da se oni dugo vole i da su se voleli i dok je Čarls bio u braku s Vilijamovom majkom Dajanom, te da je s Kamilom varao Dajanu.

 

Baš zato mnoge zanima da li joj je Vilijam to ikako oprostio, s obzirom na to da se dugo pisalo da su njihovi odnosi nategnuti.

 

Sve što se izdešavalo zbližilo je Vilijama i Kamilu, koji brinu o kruni dok se kralj i princeza Kejt oporavljaju. Moraće da sarađuju po pitanju posla i krune, ali su i jedno drugom emotivna podrška — smatra Dženi Bond, bivša kraljevska dopisnica, kako je istakla za Bi-bi-si.

 

Princ od Velsa imao je 'komplikovana osećanja' prema Kamili
Princ od Velsa imao je "komplikovana osećanja" prema Kamilifoto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

To što je osećao prema njoj bilo je komplikovao, jer je znao koliko mu je majka nesrećna u braku, ali zrelost mu je donela spoznaju da Kamila usrećuje njegovog oca.

 

Kako se s tim nosi Hari?

 

Kako se navodi, Hari time nije oduševljen, niti veruje u takav njihov odnos, piše The Mirror.

 

Hari ne veruje da se Vilijam slaže s Kamilom, za njega je to izdaja. Šokirao se kad je Vilijam shvatio da je Kamila fina i draga žena — tvrdi Tom Kvin, stručnjak za kraljevsku porodicu.

 

Kraljica Kamila i princ Hari
Kraljica Kamila i princ Harifoto: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona je saosećajna, a Vilijama je to dirnulo, dok Hari to vidi kao dokaz da je Vilijam popustljiv. Za njega se ništa nije promenilo, za njega je tad Kamila poszala zla maćeha i još uvek je. To je tužno, ali fizička udaljenost braće je fizička manifestacija njihove emotivne udaljenosti — tvrdi on.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker