teški dani

Kako se princ Vilijam ponaša prema Kejt tokom lečenja? Princeza je IZOLOVANA od decembra, a sad su otkriveni detalji

1

Princeza od Velsa ne pojavljuje se u javnosti još od kraja decembra 2023, a evo kako se njen suprug ophodi prema njoj u novonastaloj i teškoj situaciji za porodicu

Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godine
Princ Vilijam i Kejt Midlton u braku su od 2011. godinefoto: EPA / NANCY LANE / POOL

Kejt Midlton, princeza od Velsa, razrešila je sve dileme u vezi sa svojim stanjem 22. marta, kada je saopštila da boluje od raka.


Supruga princa Vilijama objasnila je u snimku koji je objavljen na zvaničnom kanalu princa i princeze od Velsa da joj je karcinom otkriven nakon operacije abdomena koju je imala u januaru.


– U januaru sam podvrgnuta velikoj abdominalnoj operaciji u Londonu, a u tom momentu mislilo se da moje stanje nije kancerozno. Operacija je bila uspešna, ali testovi nakon operacije pokazali su da karcinom jeste prisutan. Moj medicinski tim predložio je preventivnu hemioterapiju i sada sam u ranim fazama tih tretmana – istakla je Kejt.

Mnogi su se pitali zbog čega suprug Vilijam nije bio s njom na pomenutom snimku, što je potom objašnjeno, a izvori bliski Kensingtonskoj palati ističu da je on princezi velika podrška tokom lečenja.

 

Kejt Midlton saopštila je da boluje od raka
Kejt Midlton saopštila je da boluje od rakafoto: The Prince and Princess of Wales / YouTube Printscreen

On je veoma pouzdana, snažna ličnost. Ona se ne oseća izolovano u svemu ovome zbog Vilijama, koji je tu uz nju – kaže za People izvor blizak britanskoj kraljevskoj porodici. – Sada je važno da je podrži i da se ona oseti podržano. To je zajednički trud. Ona se nimalo ne oseća izdvojeno.


Podsetimo, Kejt Midlton nije se pojavljivala u javnosti od kraja decembra, dok je operisana sredinom januara. Uprkos tome, princezi izolacija tokom lečenja nije samotan period.


Porodica koju su izgradili je ogromna podrška i njemu i Ketrin – kaže anonimni izvor.

1 / 7 Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Princ i princeza od Velsa nisu se pojavili na misi u Kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor za Uskrs, dok je kralj Čarls III, koji takođe boluje od raka, pozdravio okupljene. Velsovi su odlučili da zbog Kejt ostanu kod kuće, a praznik i raspust svoje dece Džordža, Šarlot i Luija provode u rezidenciji Anmer hol u Norfolku.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker