uspeo je

Bori se protiv raka, ali SKUPIO JE SNAGU: Kralj Čarls nasmejan ispred crkve, a mnogi su iznenađeni njegovim izgledom

0

Kralj Čarls III trenutno se leči od karcinoma, kao i njegova snaha Kejt Midlton, ali dok ona Uskrs provodi kod kuće, kralj je otišao na službu

Kralj Čarls III na krunisanju 6. maja 2023.
Kralj Čarls III na krunisanju 6. maja 2023.foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kralj Čarls III (75) pojavio se na najznačnijem javnom događaju otkako je u februaru saopštio da boluje od kancera.


Nakon nekoliko tek kratkih pojavljivanja i podeljenih fotografija i snimaka, vladar Ujedinjenog Kraljevstva prisustvovao je danas crkvenoj službi povodom Uskrsa, koji se danas slavi po gregorijanskom kalendaru.


Kralj Čarls izgledao je odlično raspoloženo kada je automobilom, u društvu kraljice supruge Kamile, stigao u Kapelu Svetog Đorđa, koja se nalazi na tlu zamka Vindzor.

"Odlično podnosi lečenje", "Izgleda kao i inače", "Svaka mu čast kako se drži" neki su od komentara na društvenim mrežama.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Posebno se obradovao kada je video jednu građanku kako drži zastavu Velsa, čiji je ond princ bio sve do trenutka kada je stupio na presto jer prestolonaslednici tradicionalno na Ostrvu nose titule princa od Velsa.

 

En Dejli, 65-godišnja žena iz Kardifa, podigla je velšku zastavu kada je kralj stigao i rekla:

 

Jeste li videli kako mi se nasmešio? Pokazao je na moju zastavu! Bio je to divan osmeh. Dobro je izgledao. Mislim da je bio srećan što smo svi došli – rekla je.

 

Zašto nije cela kraljevska porodica na službi?

 

Britanska kraljevska porodica obično se okuplja u Vindzoru pred Uskrs, a potom zajedno odlaze na službu, ali ovog puta nismo videli kraljevog starijeg sina princa Vilijama sa suprugom Kejt Midlton, budući da se i ona trenutno bori protiv karcinoma.

 

Kejt Midltons saopštila je da ima rak 22. marta
Kejt Midltons saopštila je da ima rak 22. marta foto: The Prince and Princess of Wales / YouTube Printscreen

Kraljevski par je mahnuo okupljenima, a najavljeno je da će kralj i kraljica sedeti odvojeno od ostalih kako bi se monarh zaštitio od virusa u ovom teškom trenutku.

 

Slično tome, i pokojna kraljica Elizabeta II sedela je dalje od svojih bližnjih na sahrani svog supruga princa Filipa, održanoj u toku pandemije virusa korona 2021. godine, a mediji javljaju da Čarls i Kamila neće prisustvovati ni porodičnom ručku za Uskrs.


Prvi članovi porodice koji su stigli bili su princ Edvard i Sofi, vojvoda i vojvotkinja od Veseksa, potom princeza Ana sa suprugom Timom Lorensom, a zatimi princ Endru i Sara Ferguson, vojvoda i vojvotkinja od Jorka.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Rak grlića materice ne nastaje preko noći

 

makonda-tracker