strašno

U svega nekoliko dana razmaka: Kralj Čarls se javno obratio Ketrin Midlton nakon što im je oboma dijagnostikovan rak

0

Kejt Midlton je obelodanila da boluje od raka, a njen svekar, koji je takođe otkrio da ima rak, kralj Čarls javno joj se obratio.

I kralj Čarls i Kejt Midlton imaju rak
I kralj Čarls i Kejt Midlton imaju rakfoto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

Nakon što je Kejt Midltonprinceza od Velsa, priznala da boluje od karcinoma, oglasio se i njen svekar, kralj Čarls III, koji je takođe nedavno obelodanio da boluje od iste bolesti

 

Monarh (75) nastavlja sa svojom bitkom za zdravlje, nakon što je Kejt priznala da joj je u 42. godini dijagnostikovan rak, a sve je otkrila u video-poruci usnimljenoj u Vindzoru.

 

Ona se usnimila u Vindzoru, po prvi put se zvanično obrativši javnosti nakon što posle Božića operisana. Kejt Midlton objasnila je da ima karcinom, te da se trudi da svojoj deci, Džordžu, Šarlot i Luiju, objasni situaciju na način na koji oni mogu da je razumeju, a otkrila je da se "oseća dobro" i poručila svima koji boluju od karcinoma da "nisu sami".

 

 

Poruka kralja Čarlsa za Kejt Midlton

 

Britanski kralj rekao je da je "tako ponosan" na princezu od Velsa zbog "njene hrabrosti" u otkrivanju dijagnoze karcinoma, te da je u "bliskom kontaktu" s njom.

 

Bakingemska palata je, zapravo, podelila Čarlosvu reakciju na šokantne vesti.

 

— Njegovo visočanstvo je veoma ponosno na Ketrin zbog njene hrabrosti o obelodanjivanju.

 

— Njihova visočanstva će oboje nastaviti da šire ljubav i podršku celoj porodici u ovim teškim vremenima.

 

1 / 6 Foto: Splashnews / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

Naime, podsetimo, kao i Kejt Midlton, i kralju Čarlsu je nedavno dijagnostikovan karcinom, što čini dva veoma važna člana ove porodice koja su dobila dijagnozu u strašno kratkom periodu.

 

Kensingtonska palata je objavila da je Kejt u ranom stadijumu tretmana, te da je podvrgnuta "preventivnoj" hemioterapiji.

 

Kralj Čarls poslao je poruku podrške snahi Kejt
Kralj Čarls poslao je poruku podrške snahi Kejtfoto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Nakon što je operisana sredinom januara u abdominalnoj regiji, smatralo se da je njeno stanje nekancerozno, ali kancer je ipak pronađen nakon operacije, koja je izvršena uspešno.

 

Tip karcinoma nije objavljen, kao ni za kralja Čarlsa, s tim što je za njega rečeno da nije u pitanju rak prostate.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata VLADAVINU

 

makonda-tracker