tumačenje se nastavlja

Ovaj detalj u poruci princa Harija i Megan vam je možda promakao: Kejt saopštila da ima rak, a oni opet – s tugom o sebi

0

U načinu na koji su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa završili svoje izraze žaljenja što je princeza od Velsa bolesna neki su videli gorčinu i skretanje pažnje na sebe

Megan Markl, princ Hari, princ Vilijam i Kejt Midlton na balkonu Bakingemske palate
Megan Markl, princ Hari, princ Vilijam i Kejt Midlton na balkonu Bakingemske palatefoto: EPA-EFE/STR

Ko o čemu, engleski i svetski mediji o britanskoj kraljevskoj porodici, pa kraljevski biografi i komentatori i dalje analiziraju kratku poruku koju su princ Hari i Megan Markl uputili Kejt Midlton nakon saopštenja da boluje od raka.


Iako je princeza od Velsa još 22. marta objavila snimak u kom je podelila svoju ispovest o tome kako joj je dijagnostikovan karcinom, a vojvoda i vojvotkinja od Saseksa oglasili su se iste večeri samo jednom rečenicom, javnost i dalje tumači šta je par želeo da kaže.


Podsetimo, Saseksovi su odmah izdali saopštenje za Harper's Bazaar.

Želimo zdravlje i ozdravljenje za Kejt i porodicu i nadam se da će moći da sačuvaju privatnost i mir – poručili su kratko princ Hari i Megan Megan, a TV novinarka Nana Akua na GB News America kaže da oni nisu slučajno baš ovako završili svoju poruku.

 

Princ Vilijam, Kejt Midlton, Megan Markl i princ Hari
Princ Vilijam, Kejt Midlton, Megan Markl i princ Harifoto: EPA-EFE/STRINGER

Kako je ona istakla u razgovoru s kolegom Lijem Koenom, uverena je da su oni time što pominju privatnost aludirali na svoje neprestane žalbe da se remeti njihov privatni život.


– Mislila sam da je poruka zanimljiva jer se ticala zdravlja i izlečenja, ali onda je delovalo kao da se osvrću na privatnost koju sami za sebe zahtevaju. Pomislila sam kako gotovo da mogu da čujem Megan kako dodaje "za razliku od naše privatnosti", nešto tako – kaže Akua.


Njen sagovornik Koen istakao da je da ova poruka pokazuje i razliku između "poznatih ličnosti i javnih službenika".


Zaista uvaženi javni službenici su radni članovi kraljevske porodice, nasuprot kojih su Megan i Hari, koji su postali ništa više nego poznati influenseri – smatra Koen.

 

Kejt Midlton i Megan Markl na Vimbldonu
Kejt Midlton i Megan Markl na Vimbldonufoto: EPA / NIC BOTHMA

Mediji su, inače, pre nekoliko dana javili da princ Hari i Megan Markl nisu znali da Kejt Midlton boluje od raka dok ona nije objavila saopštenje, a razlog je to što niko u kraljevskoj porodici više nema poverenja u njih, nakon brojnih ispovesti koje su delili.


Izvor blizak kraljevskoj porodici kaže da princ Hari i Megan "nisu imali predstavu" šta se dešava s princezom od Velsa i da su "saznali u isto vreme kada i ostatak sveta".


Ovo pokazuje kakvu su nepopravljivu štetu napravili – zaključuje izvor za Mail.

 


Oni su svesni da se, što se tiče svega što se događa u Engleskoj, oni izostavljeni, ne dobijaju nikakve detalje o Kejt – rekao je anonimni izvor. – Očigledno nema poverenja.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker