simpatično

Jedna stvar joj vraća osmeh: Kamila otkrila kako se Kejt Midlton oseća dok se bori protiv raka

0

Kraljica Kamila, supruga kralja Čarlsa, podelila je detalj o Kejt Midlton, nakon što se princeza od Velsa povukla iz javnosti kako bi nastavila hrabru borbu protiv karcinoma

Kejt Midlton na Vimbldonu 2023.
Kejt Midlton na Vimbldonu 2023.foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kejt Midlton, princeza od Velsa i buduća kraljica Velike Britanije, saopštila je nedavno da boluje od raka.


Nakon dvomesečnih misterija, spekulacija i teorija zavere, ona je podelila emotivan snimak u kom je ispričala da joj je nakon operacije u predelu abdomena u januaru otkriven karcinom, kao i da je njen medicinski tim predložio da se podvrgne "preventivnoj hemioterapiji".


Kejt i njen suprug princ Vilijam provode zato Uskrs u svom domu, okruženi decom Džordžom, Šarlot i Luijem, pa se neće pridružiti ostatku britanske kraljevske porodice na službi.

Od princezinog saopštenja nismo čuli više detalja o njenom stanju, ali sada ju je pomenula Vilijamova maćeha Kamila i otkrila kako Kejt Midlton gleda na poruke koje stižu iz celog sveta.

 

Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, saopštila je 22. marta da ima rak
Kejt Midlton, princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, saopštila je 22. marta da ima rakfoto: BBC Studios / Avalon / Profimedia

Kraljica Kamila, supruga kralja Čarlsa III, koji se i sam bori protiv raka, samostalno obavlja njihove kraljevske obaveze, a pre nekoliko dana je bila u Šrusberiju. Tamo su joj dve devojčice uručile poruku podrške za Kejt Midlton: papir sa željama da princeza brzo ozdravi, ukrašen crtežima srca i zvezdica.

 

Malene Harijet i Lois Voterston, koje imaju po šest godina, pitale su kraljicu može li to da uruči princezi od Velsa, a ona im je obećala da hoće.


Znam da je Ketrin oduševljena svim lepim željama i podrškom – poručila je Kamila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thewindsorsfamily


Nakon što se jedna od devojčica izvinila jer se poruka izgužvala u putu, Kamila je čučnula i rekla joj da će odneti papir pažljivo i postarati se da Kejt Midlton zna da on stiže.

 


Borba Kejt Medlton protiv raka


Podsetimo, princeza od Velsa je 22. marta podelila snimak u kom je ispričala da boluje od karcinoma.


Želim da iskoristim ovu priliku da vam se lično svima zahvalim za sve divne poruke podrške i razumevanje dok se oporavljam od operacije. Ovo je bilo jako teških par meseci za našu porodicu, ali imam fantastičan medicinski tim koji se sjajno brinuo o meni, na čemu sam jako zahvalna. U januaru sam podvrgnuta velikoj abdominalnoj operaciji u Londonu, a u tom momentu mislilo se da moje stanje nije kancerozno. Operacija je bila uspešna, ali testovi nakon operacije pokazali su da karcinom jeste prisutan. Moj medicinski tim predložio je preventivnu hemioterapiju i sada sam u ranim fazama tih tretmana – ispričala je Kejt.

 

Kejt Midlton podvrgnuta je 'preventivnoj hemioterapiji'
Kejt Midlton podvrgnuta je "preventivnoj hemioterapiji"foto: The Prince and Princess of Wales / YouTube Printscreen

Najveći izazov bio je razgovarati o svemu s troje male dece koju ona ima s princem Vilijamom.


Naravno da je ovo sve bilo veliki šok, a Vilijam i ja radimo sve što možemo da procesuiramo i uspemo da sve održimo u privatnosti, za dobrobit naše dece – rekla je.


Navodno je princeza odabrala baš ovaj dan za svoje saopštenje jer je to bio prvi dan pred odlazak njene dece na raspust, a kako je svakako planirala da saopšti da ima rak, nije htela da se mališani u školu u prvim danima suoče s pitanjima i sažaljenjem.

 

1 / 9 Foto: James Whatling / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Heraldičar Grujić: Princ Vilijam sasvim drugačije shvata vladavinu

 

makonda-tracker